Fechtavimosi rungtyje L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė iškovojo 24 pergales ir užėmė trečiąją vietą (244 taškai). G. Venčkauskaitė laimėjo tik 10 dvikovų, todėl teko tenkintis 35-ąją vieta (160).

Plaukimo rungtyje mūsų sportininkės nėra itin stiprios, tad savo pozicijų nepasigerino. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė distanciją įveikė per 2:19.14 min. ir užėmė 18-ąją vietą (283). G. Venčkauskaitė plaukimo takelyje sugaišo 2:22.78 min. ir tarp visų dalyvių užėmė 28-ąją vietą (272).

Papildomame fechtavimosi rungties etape G. Venčkauskaitė pelnė 4 taškus (4 pergalės), o L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė pralaimėjo jau pirmąją kovą varžybų lydere tapusiai brazilei Yane Marques.

Jojimo rungtyje labai nepasisekė G. Venčkauskaitei, kuri surinko tik 241 tašką iš galimų 300. Tačiau sunkumų jodamos turėjo daugelis sportininkių, nuo žirgų krito prie lyderių priskiriamos lenkė Oktawia Nowacka, rusė Alisa Fachrutdinova, o airei Natalyai Coyle nepavyko baigti trasos. G. Venčkauskaitė po 3 rungčių turėjo 677 taškus ir užima vis tą pačią 35-ąją vietą

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė jodama tik pačioje trasos pabaigoje kliudė vieną kliūtį ir surinko 293 taškus. Olimpinę čempionę lenkusi italė Gloria Tocchi netrukus pelnė 290 taškų, o pirmavusios brazilės Y. Marques žirgas sustojo prieš pirmąją kliūtį ir ji pelnė vos 267 taškus.

Vis dėlto L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei pakilti į antrąją vietą nepavyko, nes ją aplenkė jodama visus 300 taškų surinkusi prancūzė Elodie Clouvel.

Prieš kombinuotąją bėgimo ir šaudymo rungtį G. Tocchi turėjo 827 taškus, E. Clouvel – 822, o L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė – 820. Žemiau rikiavosi vengrė Sarolta Kovacs (812), kanadietė Melanie McCann (810) ir Y. Marques (809).

Tai reiškė, kad paskutinę rungtį pirma pradėjo G. Tocchi, o L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė į trasą išbėgo atsilikdama 7 sekundėmis.

Vis dėlto Pasaulio taurės finalą komentuojantys UIPM ekspertai po jojimo rungties tvirtino neabejojantys, kad pirmoji vieta jau atiteko itin greitai bėgančiai Lietuvos atstovei.

„Kitoms sportininkėms liko galvoti tik apie 2 ir 3 vietas“, – tvirtino komentatorius.

Kombinuotoji bėgimo ir šaudymo rungtis susiklostė taip, kaip ir žadėjo ekspertai. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė jau pirmajame šaudymo ruože aplenkė E. Clouvel, o netrukus bėgdama už nugaros paliko ir G. Tocchi. Likusią distancijos dalį 2012-ųjų olimpinė čempionė užbaigė tvirtai pirmaudama, jai grėsmės nesukėlė nė viena varžovė.

Iš viso finale L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė surinko 1375 taškus, antrąją vietą užėmusi G. Tocchi – 1352, o į trečiąją vietą iš aštuntosios paskutinėje rungtyje pakilusi australė Chloe Esposito – 1342.

G. Venčkauskaitė kombinuotoje rungtyje taip pat pagerino savo poziciją. Kaunietė iš viso finale surinko 1202 taškus ir galutinėje įskaitoje užėmė 33-ąją vietą.

Šeštadienį vykusiose vyrų varžybose olimpinį kelialapį iškovojo italas Riccardo De Luca. Jis finale surinko 1474 taškus ir aplenkė ukrainietį Pavlą Tymoščenką (1461) bei kazachą Pavelą Iljašenką (1454). Lietuvos penkiakovininkai pasaulio taurės finale nedalyvavo.

Artimiausiu metu dėl olimpinių kelialapių bus kovojama pasaulio čempionate (birželio 28 – liepos 6 d., Vokietija), juos pelnys visi prizininkai. Dar 8 kelialapių savininkai paaiškės Europos čempionate (rugpjūčio 17-23 d., Anglija). Kiekviena šalis į olimpines žaidynes gali deleguoti daugiausia po du vyrus ir moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)