Vaikai, radę katinėlį, patys savo santaupų atnešė, labai norėjo prisidėti. Tuoj po operacijos katinėlis buvo paimtas (labai apsidžiaugėm, kad laikomasi duoto žodžio). Tiesa, reikėjo žmonėms narvą susirasti, mūsų buvo užimti, atvežti, pristatyti komplikuota dėl suprantamų priežasčių – transporto organizavimo, laiko stokos. Tik po geros savaitės sužinojome, kad katinėlis buvo paimtas tų pačių vaikų, patalpintas pas vieną iš vaikų namuose, be jokio narvo, kraikdėžės, juo savarankiškai rūpinosi 12 metų mergaitės.

Birželio 3 d. gavome žinią, kad Murzikas buvo nuneštas išimti siūlių, o vaiko, kurio namuose buvo globojamas katinas, mama kategoriškai atsisako įsileisti vaiką su katinu namo ir siūlo dėti, kur nori (mat jis visur lipa, drasko baldus, teršia). Taip pat buvo papriekaištauta, kad neduotas žadėtas narvas, gyvūnas atiduotas be jo, ir sekė klausimas, ką mes dabar darysim. Kas už ką atsakingas, kas tą katiną globojo, kas čia turėjo padėti kontroliuoti – neaišku. Tačiau dabar mums labai gerai aišku, kad „tik apmokėti“ toli gražu tuo neužsibaigia.

Taip skaudu dėl vaikų pasidarė, taip pagailo tų mergaičių, kad sėdi laiptinėj su katinu ant rankų... Leidome Murziką nunešti atgal į gydyklą, o vienos iš mergaičių močiutė sutiko paimti kelioms dienoms katinėlį į sodą, į narvą. Galiausiai, kai vakar Murziką nešė į gydyklą, jis ištrūko ir pabėgo. Koja dar normaliai nesugijusi, vaikai ieškojo, kabino skelbimus, galiausiai rado.

Kaip tai nutiko? Jis buvo kartoninėj dėžėj. Kas turėjo viską organizuoti, kontroliuoti ir vaikams padėti? Nebedavėm tai močiutei į sodą Murziko, nes jau po kelių dienų jį tektų vėl gabent kur kitur, o jei dar pabėgtų? Kas prisiimtų atsakomybę? Jei kantrybė trūks tam žmogui? Na, nesaugu ir taip jam jau buvo. Gana. Murzikas dabar – stacionare, reikia globos ir paramos.

Murzikas – tikras lobis, kurį suradus nė vienam nekiltų ranka palikti, neįvertinti, nepriimti. Kas atsitiko, kodėl šis draugiškas, jaunas, mielas katinėlis liko be namų, surastas sulaužytom kojom? Bučiuojasi, rankas laižo, glaudžiasi, sėdi glėby ir su žmogumi nori bendrauti visą parą. Jam maždaug 2 metai. Jau sveikas, kastruotas. Ar yra galinčių suteikti saugią laikiną globą? Labai skubu!!! O galbūt kažkas norėtų tokio draugo visam? Narvo režimo nereikia, bet reikia, kad nelakstytų, jam būtų neleidžiama šokinėti.

Visiems būtų geriau, jei katinėliui globa atsirastų čia, Vilniuje, kur galėsime bet kada jam padėti. Padėkime Murzikui. Jis toks super katinas, kad iškart įsimylėtumėte ir niekam nenorėtumėte atiduoti. Taip pat reikalinga parama – 250 eurų. Globėjus viskuo, ko reikės, pasistengsime aprūpinti. Jeigu norite suteikti jam namus, skambinkite. Miestas – Vilnius, bet, esant būtinybei, būtų galima ieškoti transporto ir kitur. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73 782, 8 615 58 898, el.p. info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.

Norėčiau padėkoti toms mergaitėms, kurios yra tikros šaunuolės, kuriomis turėtų didžiuotis ir tėvai, ir seneliai. Tik labai gaila, kad šiuo atveju tada, kai labiausiai reikėjo suaugusiųjų paramos ir sprendimo, vaikai buvo palikti vieni spręsti surastą bėdą. Mums nebuvo aiškiai išdėstyta, kad gelbėjimo organizavimu rūpinasi vaikai. Ačiū, mergaitės, esate šaunuolės ir Murzikas niekada to nepamirš.