Paaiškėjo, kad paukštis klajoja mieste ne taip ir trumpai – jau kelias dienas jis nesirodė savo namuose Lazdynuose. Čia povė kartu su patinėliu atsidūrė kaip dovana draugui gimtadienio proga.

Į redakciją dėl dingusios povės kreipusis Jolanta Taurienė pasakojo, kad ji nuosavą namą turinčiam bičiuliui su draugais povus nusprendė padovanoti tada, kai jis neatsargiai užsiminė, kad po jo kiemą, pabaigus namo statybas, vaikščios šie puošnūs paukščiai.

Deja, po kelių dienų vienas iš paukščių dingo. Moteris juokėsi, kad draugas stebėjosi, kaip gi povė nusprendė pabėgti: „Sako, pasakys man kas nors, kad vyrai vaikšto į kairę“. Taip ji pasielgė jau ne pirmą kartą. „Povė pabėgo prieš kelias dienas. Ji vieną kartą iš voljero jau buvo pabėgusi pas kaimynus, po poros dienų parėjo, o dabar kai pabėgo, tai mes galvojom, kad pareis, bet diena, dvi, trys ir ji negrįžo“, – teigė Jolanta. Ji papasakojo, kad povai skraido, o vos juos įsigijus bent savaitę reikia laikyti uždarytus, išleisti tik vakarais.

Laimei, DELFI skaitytojo Audriaus atsiųstą nuotrauką su neįprastu Vilniaus gyventoju – povu – pastebėjo vienas iš paukščius dovanojusių bičiulių, prekybos centro eilėje tąkart telefone skaitęs DELFI. „Galvoju, na, negali taip būti, kad sutapimas, kur dar čia tos povės vaikšto, – juokėsi Jurgita – O ta paklydusi avelė žvaigžde nusprendė tapti. Aš susiskambinau su žmonėmis, jie sakė į Aplinkos apsaugą kreipėsi, tačiau naminių gyvūnų ten negelbėja, tad davė jiems kontaktus prieglaudos. Viena moteriškė antrą dieną ją maitino.“

Povę iš Žvėryno kiemo atsiėmė Jurgitos giminaitis. Ji sakė norinti labai padėkoti kiemo gyventojams, prižiūrėjusiems paukštį. Dabar jis grįš pas šeimininką ir prieš tai našliu likusį povą – tai jiems vėl bus draugų staigmena.

Dėkojame DELFI skaitytojams Audronei ir Audriui už informaciją apie povą – jiems padovanosime po knygą!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)