Šiuo metu komplekse verda statybos darbai, o apleista ligoninė turėtų virsti gyvenamuoju ir komercinių patalpų kompleksu.

Šio projekto iniciatorius yra bendrovė „Ogvy“, kuriai vadovauja belgų kilmės verslininkas Oliveris J. Ortizas – vienas iš prekybos tinklo „Iki“ įkūrėjų.

„Iš šio projekto mes nenorime nieko pardavinėti, pagrindinė jo paskirtis bus biurai, taip pat yra suplanuotas restoranas, SPA ir gyvenamieji butai nuomai, tačiau jų bus labai mažai. Taip pat yra suplanuota didelė vieša erdvė, į kurią galės ateiti visi norintys. Tai turėtų būti rami oazė senamiesčio centre. Manau, kad architektūriniai sprendiniai yra pakankamai įdomūs“, - DELFI komentavo jis.

Daugiau detalių pašnekovas žadėjo atskleisti vėliau, kai statybos bus labiau įsibėgėjusios.

Senosios ligoninės rekonstrukciją vykdo bendrovės „Panevėžio statybos tresto“ (PST) Vilniaus filialas.

Per Vilniaus vertybinių popierių biržą bendrovė yra pranešusi, kad buvusios ligoninės pastatų komplekso rekonstrukcija į gyvenamas ir administracines patalpa kainuos keliasdešimt milijonų litų, projektą numatyta įgyvendinti per 3 metus, taigi jo pabaiga turėtų būti 2017 m.

Vilniaus senamiestyje esantis statinių kompleksas dėl istorinės ir architektūrinės vertės yra įrašytas į kultūros vertybių registrą.

Kultūros paveldo departamento (KPD) Vilniaus teritorinio padalinio vadovas Vitas Karčiauskas DELFI sakė, kad ši rekonstrukcija yra pagrįsta tyrimais, kurie vyko kelerius metus prieš statybos darbų pradžią.

Vitas Karčiauskas
„Tai yra, ko gero, vienintelis objektas Vilniaus mieste, kur buvo atlikti tokie detalūs tyrimai, tiek archeologiniai, tiek architektūriniai, tiek natūros, tiek archyviniai. Turi būti išsaugota viskas, kas yra rasta ir kas yra autentiška“, - DELFI komentavo jis.

Pasak paveldosaugininko, senosios ligoninės kompleksą sudaro mažiausiai penki pastatai.

„Jeigu kalbėtume apie pagrindinį pastatą, kuriame kelis šimtmečius veikė ligoninė, o dar prieš tai buvo rūmai, taigi šiame pastate grįš barokinis dvigubas stogas, bus restauruota kažkada pastato viduje buvusi koplyčia“, - kalbėjo V. Karčiauskas.

Vilniaus miesto savivaldybės atsakyme DELFI nurodoma, kad statybos leidimas, leidžiantis rekonstruoti du senosios ligoninės statinius, ūkinį pastatą, skalbyklą, išduotas pernai sausį.

Visi šie pastatai turėtų virsti gyvenamuoju daugiabučiu, administraciniu pastatu ir požemine automobilių stovėjimo aikštele.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)