Katinėlį maitintojai sugavo ir pristatė mūsų globon, o tiksliau, į gydyklos stacionarą (nes patalpų mes neturime). O kur dėsies, jei miršta gyvūnas – iš buvusių 5 kilogramų liko vos keli! Gydytojai apsižiūrėjo ir netrukus pastebėjo siaubingą dalyką – Vasios visas kūnas skylėtas, kur bepaspausi – srūva pūliai, kraujas, audiniai kaip reikiant patinę. Temperatūra pakilusi, gyvūnėlis visas baltas kaip sniegas – akivaizdi anemija. Dehidratavęs, labai silpnas, bet pykti jėgų dar turi. Teko atlikti kraujo tyrimus, siekiant sužinoti, ar ištvers narkozę, ar yra vilčių ir ar tikrai įkandimai iš jo siurbė gyvybę.

Kraujo tyrimai siaubingi – kraujas lyg vanduo! Stebėtina, kaip dar širdutė plakė. Padaryti ir virusinių ligų testai, kurie lėmė tolesnį Vasinkos likimą. Testai neigiami, todėl galima bandyti vargšą kažkaip lopyti ir gelbėti. Drenai, kasdien po kelis kartus valomos žaizdos, vaistai. Tikėsimės, kad šalinant infekcijų pasekmes pradės gamintis raudonieji kraujo kūneliai ir katinėlis sustiprės. 

Vasinka dievina laisvę, todėl globos jam neieškome. Jei tik pasiseks jį išgydyti, katinukas keliaus atgal į savo pažįstamą, mylimą kiemą. Tik jau sveikas ir kastruotas. Labai prašome visų prisidėti prie Vasinkos gydymo. Lyg koks prakeikimas mūsų organizacijai – vien tokie nelaimėliai, kuriems labai reikalingas skubus gydymas. Nuoširdžiai dėkojame tiems, kas padedate ir mus palaikote. Ačiū Jums! Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.