„Žmonių santykis su fotografija kinta. Tai suprantame ir norime išlikti įkvėpimo šaltiniu besikeičiančiu ir tobulėjančiu kartu su fotografijos mėgėjais ir profesionalais. O geri įrenginiai suderinti su vaizduote gali sukurti įspūdingas nuotraukas. Todėl tikiuosi, kad „Vilniaus fotožemėlapis“ taps puikiu įkvėpimo įrankiu tiems, kurie nuolat fiksuoja miesto gyvenimo realijas ir tiems, kurie dar tik žengia pirmuosius žingsnius fotografijos pasaulyje“, – sako Gatis Škila, kompanijos verslo plėtros vadovas Baltijos šalyse.

Fotožemėlapyje pateikiamos tiek gerai žinomos, tiek ne visada ar išvis į turistinius maršrutus neįtraukiamos vietos. Pavyzdžiui, fotografijos entuziastas ir projekto „Humans of Vilnius“ autorius Vincas Alesius kviečia į ŠMC kolonas pažvelgti kaip į langą – jis įrėminantis Šv. Kazimiero bažnyčią. Tuo tarpu profesionalus spaudos fotografas Vidmantas Balkūnas mano, kad Vilnius išskirtinis ne tik dėl turtingos istorijos. Fotožemėlapyje jis siūlo tokias vietas kaip Vilniaus taboras ar Šnipiškės, kurios savitos kasdienio gyvenimo realijomis.

„Kiekvienais metais Vilnių aplankančių žmonių skaičius auga. Stengiamės sudominti mūsų svečius naujais maršrutais, mieste siūlomomis pramogomis. Todėl visada palaikome iniciatyvas, siūlančias kažką naujo ir netikėto. Juolab, kad tai puikus būdas pažinti mūsų Vilnių visokį“, – sako Jolanta Beniulienė, Vilniaus turizmo informacijos centro direktorė.

Fotografai „Vilniaus fotožemėlapyje“ taip pat dalijasi patarimais, koks metų, dienos laikas ar apšvietimas tinkamiausi vienam ar kitam kadrui. Pateikiamos įžvalgos, koks kampas geriausias – kai kuriems kadrams teks priklaupti ar pakilti su oro balionu.

Prie žemėlapio kūrimo prisidėjo ir Vilniaus gyventojai. Jie buvo kviečiami dalyvauti konkurse. Konkurso nugalėtojos Raimondos Žiaugraitės nuotrauka taip pat publikuojama žemėlapyje.

Projektui populiarinti sukurta atviručių serija, kurias galima pasiimti Vilniaus turizmo informacijos centre; adresu Vilniaus g. 22.

Žemėlapį bus galima atsisiųsti iš „Facebook“ paskyros bei Vilniaus turizmo informacijos centro interneto puslapio. Fotožemėlapis yra pritaikytas ir mobiliesiems telefonams. Angliška leidinio versija pasirodys netrukus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)