Pirmame kėlinyje įvartį pelnė Tayloras Hallas, o antrajame – Jasonas Spezza.

Geriausiu žaidėju Čekijos ekipos gretose buvo išrinktas 39 varžovų metimus atrėmęs vartininkas Ondrejus Pavelecas. Kanados komandoje – taip pat vartų sargas Mike'as Smithas, kuris ritulį sustabdė 23 sykius.

Šiose pirmenybėse komandos susitiko antrą kartą. A grupės mače kanadiečiai Čekijos rinktinę nugalėjo 6:3.

Finale dėl titulo Kanada žais prieš čempionus rusus, kurie 4:0 (0:0, 0:0, 4:0) privertė pasiduoti jaunąją JAV rinktinę. Šios ekipos lazdas surėmė ir B grupėje. Tąkart 4:2 stipresni buvo amerikiečiai.

Pirmą įvartį pelnė Sergejus Mozjakinas, atlikęs puikų metimą iš toli, o antrąjį – vos pirmąsias savo rungtynes šiame čempione žaidęs Aleksandras Ovečkinas.

Rusijos ledo ritulio žvaigždė į Čekiją atvyko tiesiai iš už Atlanto, kur su Vašingtono „Capitals“ komanda baigė savo pasirodymą NHL pirmenybėse.

Trečią į vinį, likus žaisti kiek daugiau nei 4 minutes, į JAV vartus įkalė tikslų metimą atlikęs Vadimas Šipačiovas. Iškart po šio epizodo JAV komandos treneris ėmėsi rizikos – vietoj vartininko ant ledo išleido šeštąjį žaidėją.

Tiesa, tai nepasiteisino: rusai perėmė ritulį, o vienas prieš tuščius vartus atsidūręs A. Ovečkinas nepagailėjo perdavimo Jevgenijui Malkinui, kuris nesunkiai pasižymėjo.

Geriausiu JAV ekipoje buvo pripažintas Justinas Faulkas, o Rusijos gretose – 35 smūgius atrėmęs vartininkas Sergejus Bobrovskis.

Amerikiečiai dėl bronzos kovos su čekais, kurie pernai mažajame finale jie pralaimėjo Švedijos komandai.

Rezultatai:

Kanada 2 – 0 Čekija
8:40' [1 - 0] Taylor Hall
29:02' [2 - 0] Jason Spezza

JAV 0 – 4 Rusija
47:17' [0 - 1] Sergej Mozjakin
50:19' [0 - 2] Aleksander Ovečkin
55:28' [0 - 3] Vadim Šipačiov
58:35' [0 - 4] Jevgenij Malkin

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2145)