Į projektą iš daugiau nei 150 norinčių, praeitą savaitę buvo atrinktos 5 dalyvės. Jos 21 dieną truksiančios fitoterapijos specialistės Loretos Dumbliauskės sudarytos detoksikacijos plano metu laikykis duotų sveikos mitybos rekomendacijų: turės vengti stimuliuojančių gėrimų, miltinių produktų, saldumynų, riebių, keptų patiekalų, druskos, cukraus, nikotino, gerti daugiau vandens...

Svarbu nepamiršti judėjimo — kasdien lengvai mankštintis, daryti gilaus kvėpavimo pratimus. Taip pat pagal pateiktą planą dalyvės savo kūnus lepins natūraliomis procedūromis, supermaistu.

Kokias priemones naudos dalyvės ir kokį poveikį tai turi?

Sausas kūno šveitimas natūralia lufa skatina kraujo apytaką, pagerina limfos tekėjimą ir toksinų šalinimą iš organizmo; pašalina sausas, negyvas odos ląsteles ir skatina naujų ląstelių formavimąsi. To pasekoje oda skaistėja, stangrėja, atjaunėja. Ji geriau kvėpuoja ir lengviau pasisavina kosmetines priemones. Kasdienis kūno šveitimas suaktyvina odos mikrocirkuliaciją tiek paviršiniuose, tiek giliuosiuose sluoksniuose, gerina jos funkcijas, stimuliuoja kolageno, elastino susidarymą, taip oda stangrėja, išsilygina paviršinės raukšlės, šalinamas celiulitas.

Procedūros su detoksikuojančiu masažiniu aliejumi bei detoksikuojančiu šveitikliu taip pat stimuliuoja kraujo apykaitą, limfos tekėjimą, atpalaiduojantis raumenis. Padeda išjudinti ir pašalinti toksinus iš riebalinio audinio. Tonizuoja, stangrina odą.
Į vidų naudojamas molis, dėka neigiamų jonų, pritraukia, neutralizuoja ir pašalina toksinus iš žarnyno. Išoriškai – veikia antiseptiškai, valo odą, balansuoja riebalų sekrecijas. Molyje esantys mineralai energizuoja odos jungiamąjį audinį, skatina limfos tekėjimą ir kraujo cirkuliaciją – visa tai aktyvina toksinų šalinimą bei stangrina, lygina odą, tad puikiai tinka celiulitui mažinti.

Balkšvojo gysločio sėklų luobelės — tai skaidulinės medžiagos, kurios, vartojant su vandeniu, žarnyne absorbuoja toksinus, cholesterolį ir pašalina iš žarnyno. Padeda palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą, suteikia sotumo jausmą, tai yra ypač aktualu laikantis dietos ar stengiantis pakeisti gyvenimo būdą.

Organizmą valanti arbata, kurią kasdien geria dalyvės – tai žolelių derinys, skatinantis eliminacinių organų procesus. Padeda atsikratyti medžiagų apykaitos atliekų produktų ir cheminių toksinų per limfinę sistemą, tulžį, odą, storąjį žarnyną, inkstus ir pūslę. Skatina kepenų ląstelių regeneraciją.

Kviečių želmenys – tai natūralūs maisto papildai, turtingi vitaminais, mineralais, baltymais bei chlorofilu. Chlorofilas, žaliasis pigmentas, skatina žarnyno peristaltiką, palengvina vidurių užkietėjimą, stimuliuoja kepenų detoksikacinius procesus; jo šarminis poveikis padeda esant padidėjusiam rūgštingumui, kontroliuoja nepageidaujamų mikroorganizmų augimą žarnyne.

Acerola yra gausiausias vitamino C šaltinis gamtoje (net iki 94 kartų daugiau nei apelsine). Tai natūralus vitaminas C, kuris geriau pasisavinamas dėl Acerola vyšniose esančių flavanoidų, glikozidų, vitamino A, B, kalio, magnio. Vyšniose esančios medžiagos padeda atgaivinti pavargusią ir išorinio poveikio nualintą odą, išlaikyti gerą kapiliarų būklę, kovoti su ląstelių senėjimu bei pasižymi drėkinamosiomis odos savybėmis.

Kanapių aliejus – nepakeičiamųjų riebalų rūgščių omega 3 ir 6 šaltinis. Lubrikuoja virškinimo traktą, skaistina odą, palaiko hormoninę, širdies ir sąnarių sveikatą.

Atrodo, daugybė skirtingų priemonių... Tačiau tinkamai naudojamos jos ne tik išvalo organizmą, bet ir pripildo jį naudingomis medžiagomis. Būtent natūralių priemonių dėka per tokį trumpą laiką, 21 dieną, pasiekiamas toks puikus rezultatas!

Apie tai, kaip kiekvienai dalyvei seksis laikytis plano, su kokiais iššūkiais susidurs ir kokių rezultatų pasieks kiekvieną savaitę galėsite skaityti portale DELFI. Dabar kviečiame susipažinti su atrinktomis dalyvėmis.
Esu Ana , man 37 metai, esu dviejų sūnų (20 ir 16 metų) mama. Didžiausia mano problema — antsvoris, taip pat didelis kraujo spaudimas, veido bėrimai. Šiandien sveriu 122 kg. Labai noriu būti sveika, graži. Šiuo metu esu labai kompleksuota dėl savo išvaizdos. Slepiuosi nuo žmonių, nes visą laiką jaučiu jų teisiančius žvilgsnius.

Noriu, kad mano vaikai didžiuotųsi savo mama, noriu būti patraukli vyrui. Kad dingtų baimė bendrauti su klientais darbe, pradėti gyventi aktyvesnį gyvenimą. Šis detoksikacijos projektas — tai startas mano svajonės link. Tikiuosi sužinoti, kaip gyventi sveikiau, įgauti patirties, pajausti pirmuosius teigiamus rezultatus — pasistengsiu įdėti maksimaliai pastangų. Esu pasiruošusi pokyčiams ir labai to trokštu, ir po projekto planuoju tęsti pradėtą kelią geresnės sveikatos link.

Esu Roberta, man 26 metai. Didžiausios mano problemos — tai odos bėrimai, viršsvoris bei nusilpęs imunitetas. Nuo 16 metų nepamenu nei dienos, kad neturėčiau bent penkių spuogų, ar vis daugėjančių strijų ant šlaunų ir šonų! Pirmuosius žingsnius geresnės savijautos link žengiau prieš 3 mėn., tiek laiko sportuoju ir ypač sveikai maitinuosi. Rezultatai, nors nedideli, bet džiugina.

Tačiau man to neužtenka. Noriu būti sveika, laisviau judėti, pasitikėti savimi, būti laimingesnė, nebijoti vasaros sezono paplūdimyje, noriu būti drąsesnė, atsikratyti kompleksų. Noriu, kad numestas svoris nesugrįžtų, mokėti save kontroliuoti ir jaust,i ko organizmui trūksta. O gal net pavyks iš savo garderobo išvyti dabar nuolat mane paslepiančią juodą spalvą.

Esu Irena. Pastovus stresas darbe ir šeimoje, nuolatinis nuovargis dėl didelio darbo krūvio, miego trūkumas. Prasidėjo amžiaus krizė. Galvos skausmai, kraujospūdžio svyravimai, sąnarių skausmai, antsvoris, alergija... Pakankamai priežasčių susirūpinti ir keisti gyvenimo būdą! Apie organizmo valymą ir jo naudą esu daug skaičiusi, girdėjusi. Bet, kaip visada, nėra laiko, trūksta bendraminčių ir t.t.

Tad šis projektas man — puikus postūmis. Be to, kai reikia rezultatus parodyti kitiems, esi dar labiau motyvuotas griežtai laikytis įsipareigojimų... Svarbiausia, noriu pagerinti sveikatą, subalansuoti mitybą, išmokti skirti laiko sau ir džiaugtis pilnaverčiu gyvenimu!

Esu Ina, man 33 - eji. Nors po gimdymo praėjo jau 10 mėnesių, vis dar kovoju su likusiu antsvoriu. Jaučiuosi pavargusi, nuolat mieguista, apsunkusi. Taip pat kankina riebios odos bei plaukų problemos. Jaučiu ne tik estetinį diskomfortą — darosi vis sunkiau atlikti įprastus kasdienius darbus. Darbe sunku susikaupti. Namiškiai kenčia dėl nuolatinės nuotaikų kaitos. Pati kenčiu nuo savęs. Tai tarsi užburtas ratas, iš kurio noriu išsivaduoti! Tikiu, jog šis projektas, organizmo išvalymas, papildymas naudingomis medžiagomis, būtent ir padės tai padaryti. Su specialisčių pagalba bei kitų dalyvių palaikymu noriu pasitikti vasarą sveikesnė!

Esu Diana, 39-erių metų, 3 berniukų mama. Paskutiniu metu vis labiau atkreipdavau dėmesį į žiniasklaidoje publikuojamus straipsnius sveikos gyvensenos, subalansuotos mitybos, gamtos augalų ir žolelių poveikio žmogaus organizmui temomis. Norėjau aktyviau tuo pasidomėti, kai kuriuos principus pradėti taikyti ir savo šeimoje, tik tai daryti sistemingai, su specialistų pagalba.

Po to, kai apie mano organizmo užterštumą toksinais prakalbo ir gydytojas (konsultavęs dėl atsiradusios alergijos bei šąlančių rankų), ir kosmetologė (nepagydomas smakro bėrimas), nusprendžiau, jog metas kažką keisti, tik stigo žinių, ryžto, palaikymo... Ši programa — puikus postūmis, didysis mano gyvenimo pokytis!

Kokie mano lūkesčiai? Labiausiai tikiuosi lengvumo. Lengvumo, matuojamo ne kilogramais, bet vidine būsena! Žinoma, taip pat norisi būti žvalesne, energingesne, padailinti veido odą... Kiek daugiau nei po mėnesio švęsiu savo 40--ąjį gimtadienį, planuoju jį pasitikti švytinti gyvenimo džiaugsmu!

Dalyvėms linkime sėkmės bei ir stiprybės! Lauksime įspūdžių ir rezultatų!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)