Suorganizavo spontaniškai

Viena akcijos organizatorių, „Kultūros fabriko“ direktorė Raimonda Laužikienė pasakojo, kad renginio organizavimas buvo kone spontaniškas. „Mes viską greitai padarėme, todėl užtruko trumpai, – teigė ji. – Tai yra bendruomenės renginys. Pakvietėme žmones prisidėti, atsinešti maisto ir linksmai pabūti“.

„Ši akcija padeda suprasti, kad reikia vaišinti ne tik savo, bet ir kito mamą“, – tikino R. Laužikienė. Į šventę buvo pakviesti visi klaipėdiečiai. Nors renginys tradiciškai rengiamas Danės skvere, šiais metais organizatoriai persikėlė į naujas patalpas, todėl pasikeitė ir akcijos vieta.

Vaišino savo patiekalais

Šventės dalyviai spinduliavo gera nuotaika ir džiaugėsi galėdami prisijungti prie miestiečių, linksmai praleisti laiką.

Renginio centru tapo vaišių stalas, kurį įvairiais patiekalais nuklojo patys šventės dalyviai. Kas atnešė pyragą, kas sausainių ar blynų.

Vaikai turėjo progą prisidėti prie šventinio piešinio kūrimo, dalyvauti šventinėse šeimų fotosesijose, pūsti milžiniškus muilo burbulus.

Tie, kas dar nespėjo pasveikinti savo mamų, turėjo puikią progą tai padaryti. Renginio dalyviai, skambant muzikiniam kūriniui „Tau, mano mamyte“, dainavo dainą paskambinę mamoms mobiliuoju telefonu.

Džiaugėsi renginiu

„Puikus renginys, o oras kaip užsakytas“, – džiaugėsi klaipėdietė Marija. Ji akcijoje dalyvavo su savo anūku ir dukromis, o šios savo ruožtu šventiniam stalui iškepė sausainių.

„Labai geras oras, visi turi ką veikti, yra užsiėmę – kas kepa blynus, kas dešreles“, - šypsodamasi pasakojo Asta. – Nors dalyvauju pirmą kartą, tikrai nenusivyliau“.

Asta į renginį atvyko su savo vyru ir sūnumi. Šis jau buvo spėjęs pasveikinti savo mamą. „Vaikas atbėgo vidurnaktį pas mus į miegamąjį ir pasveikino su mamyčių diena. Tai buvo nepakartojama!“ , – džiaugėsi ji.

Šventėje kartu su visais šurmuliavo ir Klaipėdos Jaunimo teatro aktoriai, kurie vėliau visus nudžiugino muzikiniu spektakliu šeimai „Batai“.

„Kiekvienas mūsų turi mamą, kuri šią dieną labai laukia iš vaiko šilumos, pasveikinimo, – tikino Klaipėdos Jaunimo teatro aktorė Kristina. – Šis renginys suartina žmones. Daugelis nori būti su savo šeima, laiką leisti kartu“.