Tešlai reikės:

250 g miltų
125 g sviesto
1 arb. š. grietinės
1 kiaušinis
druskos

Sviestą sutarkuoti, viską sumaišyti ir suminkyti tešlą. Padėti į šaldytuvą (galima laikyti per naktį arba kol paruošite įdarą).

Apie pusę vidutinės kopūsto galvos gana smulkiai supjaustyti, sudėti į keptuvę. Užpilti stikline verdančio vandens ir troškinti. Pridėti prieskonių (pipirų, saldžiosios paprikos, labai tinka džiovinti ar švieži mairūnai, galima naudoti mėgstamą prieskonių mišinį, žodžiu, skonio reikalas). Pasūdyti. Likus maždaug 10 minučių iki troškinimo pabaigos įdėti supjaustytus 2-3 nedidelius svogūnus. Skystis turi būti išgaravęs. Kopūstai minkšti ir skanūs.

Galima naudoti raugintus kopūstus, gaunasi taip pat labai skaniai, tik reikia daugiau laiko troškinimui.

Užpilui:

Sumaišyti 4 kiaušinius ir indelį (200 g) grietinės. Galima įdėti prieskonių arba tik truputį pasūdyti. Sutarkuoti 200 g fermentinio sūrio.

Tešlą iškočioti, kloti į skardą, paliekant 2-3 cm kraštelius. Sudėti praaušusius troškintus kopūstus. Ant viršaus supilti užpilą, kad maždaug tolygiai pasiskirstytų. Užbarstyti sūrį.

Kepti 180OC apie 30 min, kol viršus gražiai apskrunda.

Skanaus!

Ačiū Virginijai už receptą!