Interjere vyrauja griežta linijų grafika, ją sušvelnina šiltos spalvos, natūralios tekstūros, akcentinis apšvietimas. Išradingos architektės pasistengė, kad šių namų gyventojams nebūtų nuobodu, jaukiai jaustųsi ir tie, kurie mokykloje nemėgo geometrijos pamokų.

Netikėtumai kiekviename žingsnyje

Trijų kambarių 60 kvadratinių metrų ploto būstas naujos statybos name žavi ir stebina netikėtais sprendimais, kurių rasime bemaž kiekviename žingsnyje. Jis žaismingas ir gyvas, tačiau kartu lengvas, gaivus. Interjerą projektavusios interjero dizaino studijos „Dizu“ architektės Renata Mockutė, Jurgita Saulytė ir Kristina Puidokaitė jį taikliai pavadino pasteliniu pokštu.

„Bute dominuoja šviesūs tonai, optiškai didinantys erdvę, netikėtumo suteikia netradicinė sienų puošyba, geometrinės formos, pastelinės spalvos, įdomios apdailos medžiagos, akcentinis apšvietimas“, – apibūdina R. Mockutė.

Vizualiai išplėsti nedidelį plotą padeda ir veidrodinės baldų dalys, originalios medinės grindys. Vonios kambaryje griežtą ribą tarp grindų ir sienų ištirpdo vienodos plytelės.

Pasak architektės, jaukumo suteikia šviesaus atspalvio medžio masyvo grindys, išklotos įstrižai, vienodos visame bute. Visos sienos buvo dažomos, o žaismingai nuotaikai sukurti pasitelktos geometrinės formos. Interjero vientisumą padeda išlaikyti originali durų apdaila: dėl įvairiomis kryptimis išfrezuotų juostelių jos tapo išskirtine detale, puikiai derančia prie bendro būsto konteksto.

Šviesus fonas, tamsūs akcentai

Baldams panaudota balta ir natūralaus medžio atspalvio baldinė plokštė, o kontrastus kuria tamsių spalvų akcentai. Svetainėje – juodas minkštasuolis, paveikslas, juodai ir baltai raštuotos pagalvėlės, virtuvės zonoje – siena virš darbastalio, stalviršis, plautuvė, darbo kambaryje – lentynos ir kėdė, miegamajame – patalynė ir šviestuvai, vonios kambaryje – plytelės ir spintelė.

Svetainėje, sujungtoje su virtuve, pagrindiniu akcentu tapo rusvais, žalsvai melsvais ir pilkais trikampiais bei trapecijomis margintos sienos. Šią patalpą pagyvina detalės, pirmiausia išskirtinio dizaino pakabinami šviestuvai virš pusbario su mažu netikėtumu – žaliu laidu, subtilus toršeras greta sofos bei lietuvių dizainerių kurtos baro kėdės ir kavos staliukai, pratęsiantys pastelinių tonų žaismą.

Miegamajame taip pat vyrauja pasteliniai tonai, tačiau jų šiek tiek mažiau, geometrinės formos taip pat ne tokios ryškios, taip kuriama ramesnė poilsiui nuteikianti nuotaika. Apšvietimui pasirinkti dviejų skirtingų tipų šviestuvai: vienas kabantis, kitas pastatomas. Taip paryškinamos asmenybių, gyvenančių šiame būste, skirtybės, atkreipia dėmesį architektė.

Apgalvotos visos smulkmenos

Darbo kambario plotas labai nedidelis, todėl jame suprojektuotas prie lango prisišliejęs ir ties viena siena nusidriekiantis specialus funkcionalus baldas su veidrodiniu paaukštintu cokoliu. Taip optiškai sukuriama iliuzija, kad grindys nesibaigia ir perauga į darbo stalą. Laisvės pojūtį suteikia knygų lentynos, keliančios asociacijas su paukščio skrydžiu.

Daug dėmesio skirta koridoriui. „Į jį patenkame vos įžengę pro duris, tad pagal šią zoną susidarome įspūdį apie interjerą ir čia gyvenančius žmones, – pastebi R. Mockutė. – Svarbiausia, kad ši patalpa būtų funkcionali, kiekvienas daiktas – paltas, avalynė, rankinė, raktai, turėtų savo vietą. Koridoriuje nuotaiką kuria dekoratyvinės lemputės, per lubas grafiškai išsirangiusi LED lempučių girlianda.“

Vonios kambariui ir mažyčiam tualetui išskirtinumo suteikia originalios plytelės. Vonioje juodai baltos, išmargintos smulkiais geometriniais raštais, derinamos su paprastomis vienspalvėmis, tualete – stačiakampės, skirtingų prislopintų atspalvių, išklijuotos eglute. Jos dengia ir sienas, ir grindis. Jaukumo įlieja akcentiniai įdomaus dizaino šviestuvai, apvalūs veidrodžiai.
„Kaip ir siekėme, interjeras, kurį sukūrėme kartu su kolegėmis, yra šiuolaikinio stiliaus, savito charakterio, nuotaikingas, bet kartu ir jaukus. Šiame bute jo šeimininkams gera ir patogu gyventi, nes jį planuodamos skyrėme daug dėmesio funkcionalumui, stengėmės, kad kiekvie­nas daiktas rastų savo vietą“, – komentuoja architektė R. Mockutė.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!