Poni klasėje čempionės titulą iškovojo jaunoji Aistė Beržonskytė su žirgu Karys. Tai - patyrusi raitelė, įvairių Poni klasės žirgų konkūrų nugalėtoja ir prizininkė. Šie metai raitelei yra paskutiniai, kai ji gali joti Poni klasės žirgais.

Vaikų grupėje čempiono titulą iškovojo daugkartinio Lietuvos konkūrų čempiono, įvairių tarptautinių ir nacionalinių varžybų nugalėtojo ir prizininko Stasio Jaso sūnus - Zigmantas Jasas su kumelaite Santana.

Jaunučių grupėje čempionais tapo Sofija Salatkaitė su žirgu Verdžiu. S. Salatkaitę treniruoja patyręs daugkartinis varžybų Lietuvoje ir užsienyje nugalėtojas ir prizininkas, Lazdijų sporto centro treneris Gediminas Juknis.

Mėgėjų II grupėje čempiono titulą iškovojo taip pat G. Juknio treniruojamas duetas - Povilas Mikelskas ir jo puikus žirgas Ledukas.

Mėgėjų I grupėje čempiono titulą pelnė patyręs sportininkas Arūnas Keturakis su kumelaite Pantera. Tai - daugkartiniai konkūrų mėgėjų grupės nugalėtojai ir prizininkai.

Jaunų žirgų (4-5 metų) grupėje čempiono titulą pelnė UABLietuvos žirgynas“ „Nemuno filialo“ sportininkas Redas Rimkus su žirgu Ostas Valnis.

Redas yra žymaus Lietuvos konkūrų sportininko Rimo Rimkaus sūnus. Redo tėtis Rimas Rimkus taip pat varžėsi toje pačioje grupėje ir užėmė ketvirtą vietą jaunų žirgų (4-5 metų) konkūre.

Jaunų žirgų (6-7 metų) grupėje čempionais tapo moteriškas duetas iš Vilniaus - Gintarė Malinauskaitė su kumelaite Caspija. Pabrėžtina, kad šis duetas jau ne pirmas varžybas rodo geriausius rezultatus ir pelno nugalėtojų titulus.

2015 metų Lietuvos žiemos konkūrų suaugusiųjų ir jaunimo bendroje įskaitoje įvyko netikėtas ir itin stebinantis dalykas. Čempiono titulą iškovojo ir gražuolę taurę namo išsivežė 15-metis raitelis Domantas Bagarauskas su žirgu Nelsa. Nepaisant to, kad šioje rungtyje varžėsi išties patyrę sportininkai, turintys daug varžybų patirties, tačiau vis dėlto D. Bagarausaks buvo nepavejamas ir savo varžovus aplenkė net trimis sekundėmis.

D. Bagarauskas su kitu žirgu Prada tapo jaunių grupės čempionais, o su trečiu savo žirgu Brukne jaunučių grupės čempionato įskaitoje užėmė trečią vietą. Tai - daugiausiai apdovanojimų iškovojęs duetas šio Lietuvos žiemos konkūrų čempionato finalo metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją