Fotografijos konkursui „Kūrybos erdvės“ jaunuoliai iš skirtingų šalies regionų pateikė beveik 100 meno darbų, kurie balandį bus eksponuojami konkurse dalyvavusių kūrėjų mokyklose.

„Šiemet kvietėme jaunuolius fiksuoti kūrybiškumo akimirkas kasdienybėje. Juk kūryba skleidžiasi visur, ją inspiruoja ne tik žmogaus veikla. Kūrybiškumą stebime gamtoje, mieste, namuose, visais metų laikais ir bet kuriuo paros metu“, – sako konkurso kuratorė, CreArt partnerio Kaune VšĮ „Artkomas“ Europos kūrybiškumo dienos projekto vadovė Rūta Mašanauskaitė.

Konkurso „Kūrybos erdvės“, šiemet fotografuoti ir pristatyti savo darbus viešai sukvietusio per 50 moksleivių iš Kauno, Šilutės, Babtų, Kelmės mokyklų, organizatoriai patikina, kad tokios iniciatyvos, skatinamos Europos Komisijos, suteikia ne tik saviraiškos galimybę, bet ir įkvepia pažvelgti į meną kitomis akimis – pasinaudojant galimybe mokytis iš profesionalų.

„Savaitę vyko kūrybinės dirbtuvės Kauno darželiuose ir mokyklose. Per 300 jaunųjų kūrėjų turėjo galimybę susitikti su tikrais savo amato profesionalais – stiklo vitražų meistrais, tapytojais ant šilko. Svarbiausia, kad vaikai patys galėjo išbandyti įvairias technikas, kuriomis kuriamas menas. Profesionalūs menininkai suteikė žinių apie tai, kaip dirbti su kiekviena technika, paaiškino jos esmę ir pagrindinius principus. Profesionalų ir pradedančiųjų menininkų sinergija kuria darnų kūrybos tinklą ir siunčia žinią visuomenei apie tai, kad kūrybiškos iniciatyvos keičia ne tik patį žmogų, bet ir jo aplinką“, – Europos kūrybiškumo dienos rezultatais Kaune džiaugiasi VšĮ „Artkomas“ vadovas Olegas Darčanovas.

Fotokonkurso „Kūrybos erdvės“ laimėtojai jau kitą savaitę bus apdovanoti kelialapiais į kūrybinę fotografijos stovyklą „STOP kadras“, organizuojamą Kauno moksleivių techninės kūrybos centro Vaizdo studijos „Kadras“. Įdomiausių nuotraukų autoriai gaus galimybę dalyvauti meninės fotografijos pamokose Kauno moksleivių techninės kūrybos centre, o visiems dalyviams bus įteikti konkursui pateiktų darbų katalogai.