Sausų plaukų prausiklis su kiaušiniu ir žaliąja arbata

Šiame prausiklyje esantis baltasis molis švelniai nuplaus nešvarumus nuo plaukų, kiaušinio trynys papildys juos baltymais, kurie atkurs ir sustiprins plauko struktūrą, o žaliojoje arbatoje esantys antioksidantai pagreitins plaukų augimą.

Sudėtinės dalys:

1 kiaušinio trynys
3 šaukštai stiprios žaliosios arbatos
½ šaukšto baltojo molio
2–3 lašai apelsinų, pelargonijų, kvapiųjų
kanangų arba levandų eterinio aliejaus

Kam: sausiems ir normaliems plaukams.
Gamybos laikas: 15 min.
Naudojimas: kasdien.
Laikymas: kaskart pasigaminkite šviežio prausiklio, sunaudokite iš karto.

Kaip pasigaminti

Paruoškite žaliąją arbatą – nepamirškite, kad ji plikoma užvirintu ir šiek tiek atvėsintu vandeniu. Atskirkite kiaušinio trynį ir sumaišykite jį su žaliąja arbata bei baltuoju moliu. Įlašinkite eterinių aliejų ir gerai permaišykite. Prausikliu įtrinkite galvos odą ir visus plaukus, po to gerai išskalaukite.

Tamsių plaukų prausiklis su soda ir ąžuolo žieve

Ąžuolo žievė ir šalavijai paryškins tamsų plaukų atspalvį, be to, tonizuojamai veiks galvos odą, stiprins plaukus ir skatins jų augimą. Soda padės išplauti plaukų nešvarumus ir neutralizuoti riebalų perteklių.

Sudėtinės dalys:

2 stiklinės vandens
1 šaukštas ąžuolo žievės
1 šaukštas džiovintų dilgėlių
1 šaukštas džiovintų beržų pumpurų
1 šaukštelis džiovintų šalavijų
4 šaukštai sodos

Kam: tamsiems plaukams
Gamybos laikas: 1 val.
Naudojimas: kasdien.
Laikymas: pora dienų, laikant šaldytuve.

Kaip pasigaminti

Sutrupinkite arba smulkiai sukapokite ąžuolo žievę ir pamirkykite ją šaltame vandenyje mažiausiai pusę valandos. Po to šį mišinį pavirkite apie 15 min. Į pavirtą mišinį suberkite dilgėles, beržų pumpurus, šalavijus ir pavirkite dar 5–10 min. Plaukų priemonių gamybai naudojamas džiovintas žoleles galite pakeisti šviežiomis, tačiau tada jų kiekį padvigubinkite. 4–5 šaukštus gauto nuoviro sumaišykite su soda.

Pasigamintu prausikliu įtrinkite galvos odą ir plaukus, po to gerai išskalaukite. Po procedūros plaukus galite papildomai paskalauti specialiu skysčiu su obuolių actu (knygoje p. 222–224).

Šviesių plaukų prausiklis su gėlėmis ir citrinomis

Šio prausiklio poveikis įvairiapusis – soda ir baltasis molis padės plaukus kruopščiai išplauti, o citrinos ir ramunėlės pašviesins jų atspalvį bei kartu su medetkomis dezinfekuos galvos odą.

Sudėtinės dalys:

½ citrinos
1 šaukštelis džiovintų ramunėlių žiedų
1 šaukštelis džiovintų medetkų žiedų
½ stiklinės vandens
3 šaukštai sodos
1 šaukštelis baltojo molio

Kam: šviesiems plaukams
Gamybos laikas: 15 min.
Naudojimas: kasdien.
Laikymas: apie savaitę, laikant šaldytuve.

Kaip pasigaminti

Nuo pusės citrinos nulupkite žievelę, kurią kartu su medetkų ir ramunėlių žiedais užplikykite karštu vandeniu. Užpilą uždenkite ir palikite 10 min. pritraukti. Sodą sumaišykite su moliu, į mišinį išspauskite pusės citrinos sultis, įpilkite 3 šaukštus paruošto gėlių ir žievelės užpilo, viską gerai permaišykite. Gautu prausikliu įtrinkite galvos odą ir plaukus, po to gerai išskalaukite.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)