Kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ grožio ekspertė Jūratė Kurilienė dalinasi patarimais, kaip susikurti net tris SPA seansus nuosavoje vonioje.

„Tikrą SPA atmosferą sukursime pasitelkusios šiek tiek žinių apie aromaterapiją ir gamtos turtus, puoselėjančius grožį ir sveikatą. Jau nuo seno žinoma, kad tam tikri aromatai suteikia energijos arba atpalaiduoja, o vertingi aliejai ne tik pamalonina uoslę, bet ir drėkina bei maitina odą“, – sako J. Kurilienė.

Ramybės oazė

„Įtemptas gyvenimo tempas ir nuolatinis stresas vargina tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Dėl to nenuostabu, kad atpalaiduojančios bei harmonizuojančios procedūros yra vienos populiariausių“, – pastebi grožio ekspertė. Pasak jos, atsipalaidavimo menas dažnai slypi mus supančiuose aromatuose, kuriuos subtiliai derinant tarpusavyje galima sukurti tobulą kūną ir minčių pusiausvyrą.

„Kai ieškome atsipalaidavimo, intuityviai vengiame intensyvių bei įmantrių kvapų ir mieliau renkamės tuos, kurie primena pievų ar miško gaivą. Itin švelnūs samanų, pačiulių, jazminų ar rožių kvapai ramina mintis ir padeda kūnui atsipalaiduoti. Įdomu tai, kad sumaniai derinami su energizuojančiais bergamotės ir citrusų aromatais, šie kvapų kokteliai sukuria tobulą harmoniją tarp ramybės ir energijos“, – pasakoja J. Kurilienė.

Jei namuose ketinate susikurti tikrą ramybės oazę, grožio ekspertė pataria pradėti nuo harmonizuojančios vonios – palepinti odą tonizuojančia dušo želė su ryžių gemalų ar vertingų Goji uogų ekstraktais, kurie turi dar ir drėkinantį bei stangrinantį poveikį. Kad oda geriau įsisavintų drėgmę ir jai reikalingas maistines medžiagas, J. Kurilienė pataria nepamiršti ją nušveisti.

„Šiandien galima rinktis ir natūraliomis šveičiamosiomis dalelės praturtintus šveitiklius, kurie ne tik padeda pašalinti nebegyvų odos ląstelių sluoksnį, bet ir stimuliuoja odoje esančių kapiliarų mikrocirkuliaciją. Tokiu poveikiu pasižymi imbieras, taip pat ir ryžiai, kurių smulkios dalelės šiandien dažnai naudojamos kaip natūralus šveitiklis“, – paaiškina grožio ekspertė.

Kūną puoselėjanti Ajurveda

Maloni ramybė neatsiejama nuo harmonijos. Tai nuo seno žinojo ir tradicinės Indijos medicinos šalininkai, išpopuliarinę Ajurvedos mokslą ir filosofiją vakarų pasaulyje. Truputis žinių apie tai pravers ir vonios kambaryje. „Pavyzdžiui, indiškojo mango aliejus, plačiai naudojamas SPA procedūrų metu, ne tik skleidžia šiltą ir jausmingą aromatą, bet ir yra itin naudingas odai. Jame gausu antioksidantų, kurie skatina odos atsinaujinimą“, – pasakoja grožio ekspertė ir pataria pasilepinti šiltoje aromatingoje vonioje.

Pasak jos, viena iš kertinių SPA procedūrų, kurią nesunku atlikti namuose – odos šveitimas. Tam puikiai tinka maistingais aliejais praturtintas šveitiklis su cukrumi.

„Vandenyje tirpstančios cukraus dalelės švelniai pašalina nebegyvos odos ląsteles, o vitaminų ir maistinių medžiagų gausus aliejus tuo pat metu intensyviai drėkina ir minkština odą. Be to, nušveitus, oda lengviau pasisavina ir kūno priežiūros priemonėse esančias veikliąsias medžiagas, todėl efektyviau veikia ir stangrinančios priemonės“, – sako J. Kurilienė.

Po atpalaiduojančios vonios odą patariama palepinti ir turtingos sudėties kremu, pavyzdžiui – praturtintu sezamų, sviestmedžių ar migdolų aliejumi.

„Malonaus aromato migdolų aliejus ramina ne tik mintis, bet ir odą. Jis pasižymi ne tik drėkinančiu, bet ir sudirgimą raminančiu poveikiu, todėl yra dažnai rekomenduojamas net ir itin jautriai bei išsausėjusiai odai atgaivinti ir prižiūrėti“, – paaiškina grožio ekspertė.

Pasak jos, SPA paslaptis slypi ne tik ypatinguose aliejuose, bet ir kuriamoje atmosferoje. „Uždekite kelias aromatingas žvakes ir pasiklausykite mėgstamos muzikos. Nustebsite, kaip vos kelios paprastos smulkmenos gali akimirksniu mintimis nukelti į tolimus kraštus“, – pataria J. Kurilienė.

Egzotiškos atostogos

Jei svajojate apie atostogas tolimuose egzotiškuose kraštuose, trumpam pabėgti nuo kasdienės rutinos galima nė neišėjus iš namų ar biuro. Pasirodo, kad egzotiški vaisių ir gėlių aromatai ne tik stimuliuoja vaizduotę, bet ir teikia energijos.

„Keičiantis metų laikams atostogų gali prireikti ir odai, jei tinkamai ja nepasirūpinsime. Šiuo laikotarpiu oda patiria nemažai išbandymų – sausas šildomų patalpų oras ir besikeičianti temperatūra ne tik sausina, bet ir veikia imuninę odos sistemą. Dėl to svarbu, kad ši gautų pakankamai drėgmės ir maistinių medžiagų“, – sako grožio ekspertė.

Ji pastebi, kad Europoje sparčiai populiarėja Havajų salose nuo seno naudojamas Monoi aliejus. „Tai unikalus kokosų ir magnolijų aliejų derinys, jau daugybę metų vertinamas tiek dėl intensyvaus maitinančio poveikio, tiek dėl subtilaus aromato. Pavyzdžiui, Vidurio Rytų šalyse šis aliejus taip pat naudojamas kaip kvepalai“, – pasakoja J. Kurilienė.

Pasak grožio ekspertės, kai už lango siaučia permainingi pavasario vėjai, verta ne tik pasvajoti apie šiltas bangas, bet ir sustiprinti odą. Dėl to po atpalaiduojančių vonios procedūrų ji pataria rinktis vertingu makadamijų riešutų aliejumi praturtintą kremą ar losjoną. Žinoma, kad šis aliejus ne tik intensyviai drėkina, bet ir stiprina odos apsaugą nuo neigiamų aplinkos veiksnių, taip pat skatina jos ląstelių regeneraciją – taigi, saugo nuo senėjimo.

Grožio ekspertė pastebi, kad štai toks namų SPA ne tik puikus būdas atsipalaiduoti, bet ir palepinti mylimąjį. Aromatingas masažas kūną puoselėjančiu sausuoju aliejumi – puikus būdas romantiškai praleisti savaitgalio vakarą.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)