"Laisvame laikraštyje" vykdoma nežabota kampanija prieš prezidentą, jūs atkreipėte dėmesį turbūt į paskutiniame numeryje nuotrauką Vilniaus mero ir respublikos prezidento, man atrodo, kad čia yra atvejis, kai reikėtų vis dėlto taikyti Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolą. Aš manau, kad dėl tokios beprecedentės kampanijos reikėtų surašyti protokolą ir teismas iš tikrųjų turėtų taikyti piniginę baudą", - parlamentarams diskusijų dėl metinės Žurnalistų etikos inspektoriaus ataskaitos metu pasipiktinus minėto leidinio skelbiama informacija antradienį Seime sakė R.Gudaitis.

"Laisvas laikraštis" pirmajame puslapyje po antrašte "Du banditai" išspausdino prezidento Valdo Adamkaus ir į kontroversijų sūkurį patekusio Vilniaus mero Artūro Zuoko nuotraukas.

"Aš manau, kad "Laisvas laikraštis" yra laisvas nuo Visuomenės informavimo įstatymo, nuo žurnalistų leidėjų etikos kodekso, nuo bet kokių įsipareigojimų ir nuo paprasčiausio padorumo. Jame skelbiama nemažai informacijos, kuri niekaip neįrodoma", - leidinį įvertino Žurnalistų etikos inspektorius.

Diskusiją dėl bulvarinės spaudos informacijos apie politikus antradienį pakaitino ir prieš R.Gudaičio ataskaitos pateikimą Seimo posėdžių salės žurnalistų ložėje pasirodęs Visvaldas Mažonas, anksčiau teistas už chuliganizmą.

"Žinių radijui" V.Mažonas teigė atvykęs stebėti posėdžio kaip jau minėto "Laisvo laikraščio" korespondentas.

R.Gudaitis, komentuodamas kai kurių parlamentų pasipiktinimą šiuo faktu, pripažino, jog šiuo atveju gali būti piktnaudžiaujama akreditacijos teise.

Socialdemokratas Algimantas Salamakinas pastebėjo, jog, nepaisant to, "Laisvas laikraštis" yra parduodamas Seimo fojė.

Šį leidinį spaudos prekybos vietoje Seimo foje buvo galima įsigyti ir trečiadienį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją