Planuojama, kad tiltas, kuriuo link valstybės sienos veda pagrindinis kelias, bus remontuojamas šešias savaites ir liepos 13 d. pėsčiųjų ir transporto eismas per Eišiškių - Dotiškių pasienio kontrolės punktą bus atnaujintas.

Apie numatomus tilto remonto darbus savo teritorijoje Lietuva nustatyta tvarka diplomatiniais kanalais informavo Baltarusiją, informacija apsikeitė ir abiejų šalių sienos apsaugos tarnybos.

Per Eišiškių kontrolės punktą galėjusiems vykti deklaruotinų daiktų negabenantiems Lietuvos ir Baltarusijos piliečiams VSAT pataria laikinai rinktis aplinkinius maršrutus ir vykti per Raigardo - Privalkos bei Šalčininkų - Benekainių kontrolės punktus.

VSAT taip pat primena, kad nuo birželio 1 d. 0.00 val. dėl infrastruktūros gerinimo darbų Baltarusijos teritorijoje vienerius metus neveiks tarptautinis valstybės sienos perėjimo punktas Lavoriškės - Kotlovka.

Lavoriškių punkte, Lietuvos pusėje, esančius administracinės paskirties statinius VSAT ketina laikinai paversti atraminiais punktais, kuriuose apsistotų palei valstybės sieną patruliuojantys pasieniečiai.

Nuo birželio 1 d. per Lietuvos ir Baltarusijos valstybių sieną vykstantys abiejų šalių gyventojai, kurie negabena deklaruotinų daiktų, bus siunčiami vykti per Šumsko - Lošos kontrolės punktą.

Visų valstybių piliečiai, pateikę kelionei būtinus dokumentus, ir toliau įprasta tvarka bus praleidžiami per tarptautinį valstybės sienos perėjimo punktą Medininkai - Kamennyj Log. Per šį punktą į abi puses taip pat gali vykti ir visos sausumos transporto priemonės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją