Prieš dvejus metus bedarbiais likę "Trinyčių" darbuotojai teigia susidarę įspūdį, esą visos įmonės staklės jau parduotos, pinigai iššvaistyti. Tačiau įmonės likvidatorius užtikrino, jog įrengimai ne tik ne parduoti, bet ir neatsiranda jais besidominčių pirkėjų, rašo "Vakarų ekspresas".

Pasak buvusių įmonės darbuotojų, bendrovė jiems dar skolinga 400 tūkst. litų.

"Trinyčių" likvidatorius - bendrovės "Vermosa" atstovas Jonas Mikalainis teigė, jog specifinės "Trinyčių" staklės Lietuvoje niekam nereikalingos, todėl pirkėjų tenka ieškoti užsienyje. Tačiau derybos su Pakistano verslininkais dėl dalies įrenginių pirkimo šią savaitę nepavyko - už pagrindines medvilnės perdirbimo linijos stakles buvo siūloma vos 80 tūkst. dolerių.

Birželio viduryje planuojamas susitikimas su kitais pirkėjais iš Sankt Peterburgo.

Praėjusių metų gegužės pabaigoje paskelbus apie bankrutavusios bendrovės "Trinyčiai" likvidavimą, įmonė 275 kreditoriams buvo skolinga per 11 mln. litų. Po "Trinyčių" bankroto Klaipėdos bedarbių gretas papildė 234 bendrovės darbuotojai.

"Trinyčių" kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą, kurio balansinė vertė siekia 21 mln. litų, buvo bandoma parduoti keliose varžytinėse. Jos neįvyko neatsiradus nė vienam interesantui. Už bendrovės turtą prašyta 27 mln. litų.

Dalis įmonės įrengimų ir nekilnojamasis turtas yra įkeisti bendrovei "Caistor International Limited", perėmusiai teises iš Vilniaus banko. "Trinyčių" sandėliuose esantys verpalai buvo įkeisti bendrovei "Utenos trikotažas".

Antros eilės kreditoriams - Valstybinei mokesčių inspekcijai, "Sodrai", Lietuvos muitinei "Trinyčiai" skolingi apie 3 mln. litų. Skola trečios eilės kreditoriams siekia dar 3 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją