Finansiniams investuotojams platintame pristatyme taip pat pateikti gerokai mažesni SBA grupės pardavimai, nei koncernas skelbė žiniasklaidai.

Nurodoma, kad konsoliduoti SBA pardavimai pernai siekė 649 mln. litų, o veiklos pelnas - 29 mln. litų.

Anksčiau SBA skelbė, kad pernai padidino konsoliduotas pajamas 33 proc. iki 715 mln. litų.

Koncerno Viešųjų ryšių skyriaus vadovas Gintautas Misiukevičius Eltai teigė, kad anksčiau skelbti apyvartos duomenys yra teisingi, tačiau iš kur atsirado "Hansabanko" skelbiamas skaičius, jis nepaaiškino. Teigiama, kad tai galėjo būti klaida.

"Klaipėdos baldai" numato išleisti 8,7 mln. eurų (30,039 mln. litų) trejų metų trukmės obligacijų emisiją. Naujų obligacijų metų palūkanų norma ne didesnė kaip 4,5 proc., obligacijos būtų platinamos viešai juridiniams ir fiziniams asmenims.

Paraiškų iš norinčiųjų įsigyti "Klaipėdos baldų" leidžiamų naujų obligacijų (obligacijų emisijos kaina - 100 eurų) laukiama iki gegužės 25-osios. Obligacijos bus platinamos gegužės 30-31 dienomis, jas platins bankas "Hansabankas". Šis bankas numato obligacijų platinimo sutartį sudaryti ir su SEB Vilniaus banku.

Obligacijų emisijos prospekte nurodyta, kad SBA garantuoja obligacijų išpirkimą ir palūkanų apmokėjimą.

Numatyta, kad obligacijų emisijos lėšos bus panaudojamos "Klaipėdos baldų" finansavimo poreikiams, įskaitant ir projektus plėtojamus per kitas SBA kontroliuojamas baldų pramonės įmones. Apie 12 mln. litų numatoma skirti Visagino baldų įmonės, kuriai skirta 26,7 mln. litų Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama, įrengimui finansuoti. Viso šio baldų fabriko statybos projekto vertė - apie 70 mln. litų.

Obligacijų emisijos prospekte teigiama, kad finansavimo poreikių tenkinimas ir projektų finansavimas gali būti vykdomas ir suteikiant paskolas, investuojant į įstatinį kapitalą, finansuojant apyvartinį kapitalą atidedant apmokėjimo terminus.

SBA priklauso didžiausia šalyje trikotažo gamybos bendrovė "Utenos trikotažas", pagal pardavimus didžiausia baldų gamybos įmonė "Klaipėdos baldai", taip pat "Šilutės baldai", "Kauno baldai" bei kitos įmonės. "Klaipėdos baldai" SBA grupės įmonėms buvo suteikęs 18 mln. litų paskolų.

A. Martinkevičiui priklauso 100 proc. SBA akcijų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją