Planuojama, kad kas dieną Druskininkų vandens pramogų parko paslaugomis naudosis vidutiniškai 500 žmonių, o vėlesniais metais lankytojų srautas keliais procentais augs.

"Iš užsienio daug lankytojų neplanuojame, nes pats projektas skirtas vidiniams Lietuvos gyventojų poreikiams. Prognozuojame, kad užsieniečių bus apie 9 tūkst., arba 3,5 proc., bet jie atvažiuos į kurortą, o kartu užeis ir į vandens pramogų parką. Pastaruoju metu lietuvių skaičius Druskininkuose didėja", - Eltai sakė Druskininkų savivaldybės administracijos investicijų ir turto valdymo skyriaus vedėjas Algirdas Svirskas.

Vandens pramogų parko rengėjai skaičiuoja, kad vidutinė įėjimo mokesčio kaina dviem valandoms sieks 27-30 litų. Grupėms, Druskininkų savivaldybės gyventojams, pensininkams, vaikams, abonentinių bilietų savininkams bus taikomos nuolaidos.

Pasak A. Svirsko, skaičiuojant vidutine kaina, Druskininkų vandens pramogų parko pajamos per metus sudarytų apie 6 mln. litų.

"Pas mus koncepcija - ne tik išsimaudyti vandens parke, bet ir pabūti - paslidinėti, pamedžioti, jodinėti, pagrybauti. Pavyzdžiui, Vilniuje ar kitame didmiestyje už tokią kainą labiau kokybiškos paslaugos negausite", - kalbėjo A. Svirskas.

Pirmadienį turizmo projektų atrankos komitetas nutarė statomo Druskininkų vandens pramogų parko infrastruktūros sukūrimui skirti 28,773 mln. litų Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų paramos. Tokį sprendimą dar turi patvirtinti ūkio ministras.

Visa statomo vandens pramogų parko vertė siekia apie 55 mln. litų. Kartu su pirčių-saunų kompleksu (per 36 mln. litų) ir "sausuoju" - viešbučių, barų, restoranų, boulingo ir kitų pramogų - kompleksu (apie 15 mln. litų) bendra Druskininkuose įgyvendinamo projekto vertė sieks iki 110 mln. litų.

Įgyvendinti projektą konkurso būdu bus pritrauktas privatus operatorius, kurio vienas iš atrankos kriterijų bus didžiausia pasiūlyta projekto bendrojo finansavimo suma. Įgyvendinus projektą planuojama pritraukti per 150 mln. litų tiesioginių ir netiesioginių privačių investicijų.

Vandens pramogų parkas statomas rekonstruojant prieš kelias dešimtis metų pastatytą gydyklų kompleksą, įrengiant jame vandens pramogų parką ir pirčių bei saunų kompleksą. Pirčių komplekse bus įrengta iki 20 įvairių pirčių, grožio salonai, investicijos į šį kompleksą sieks apie 36 mln. litų. Dalį šių lėšų - per 10 mln. litų - sudarys ES PHARE programos lėšos, o kitą dalį - valstybės ir savivaldybės lėšos.

Vandens pramogų parke, užimsiančiame daugiau kaip 25 tūkst. kvadratinių metrų ploto, numatoma sukurti 90 naujų darbo vietų, jis pradės veikti 2006 metų lapkričio pabaigoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją