4 porcijoms reikės:

4 gabalėlių jautienos išpjovos po 150 g,
4 didelių bulvių, išvirtų su lupenomis,
2 svogūno galvučių,
1 skiltelės česnako,
3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukšt. pomidorų padažo,
800 g konservuotų pomidorų be odelės,
druskos ir pipirų pagal skonį,
žiupsnelio smulkintų šviežių arba džiovintų čiobrelių,
žiupsnelio smulkinto šviežio šalavijo,
1 valg. šaukšt. sviesto.

Pirmiausia paruoškite padažą. Nulupkite svogūnus ir česnaką, susmulkinkite juos. Keptuvėje ištirpinkite 1 šaukštą sviesto ir pakepinkite jame svogūnus ir česnaką. Baigiant kepti, sudėkite konservuotus pomidorus su sultimis ir pomidorų padažą. Pagardinkite druska ir pipirais. Kaitinkite ant nedidelės ugnies maždaug 20 minučių, neuždengus dangčiu. Virtas su lupenomis bulves nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Sudėkite į padažą, pagardinkite smulkintais čiobreliais.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir pabarstykite druska bei pipirais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir likusį aliejų ir apkepinkite mėsos gabalėlius iš kiekvienos pusės po 5-6 minutes. Pabarstykite šalavijo lapeliais.

Išdėkite mėsą į lėkštes ir apipilkite padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją