(12 porcijų):

Pagrindui:

50-70 gr. sviesto
1 šaukštas kakavos
70-100 gr. rudojo cukraus
1 kiaušinis
1 a.š sodos
6 val.š. miltų
romo esencijos

Varškės sluoksniui:

400 gr. varškės
200 ml. plakamosios grietinėlės
150 ml. cukraus
3 kiaušiniai
2 šaukštai miltų
sauja graikinių riešutų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 apelsino tarkuota žievelė
vyšnių uogienės pertepimui

Papuošimui:

200-400 gr. braškių
šokolado glajaus

Pirmiausiai kepamas biskvitas. Sviestas išlydomas kartu su kakava. Nuėmus nuo ugnies, supilamas cukrus, viskas gerai išmaišoma ir leidžiama atvėsti. Vėliau įmušamas kiaušinis, įlašinami keli lašai romo esencijos.

Galiausiai suberiami su soda maišyti miltai. Jų nereikia daug, apie 6 val.š., kad masė pasidarytų tąsi. Tešla supilama ant sviestiniu popieriumi padengtos tortinės formos. Tolygiai paskirstoma ir pašaunama į orkaitę (180 laipsnių C) 10-15 minučių.

Kol biskvitas kepa, paruošiamas varškės sluoksnis. Varškė ištrinama su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir miltais. Į ją įdedama plakta grietinėlė. Išmaišoma.

Tuomet sudedami smulkinti graikiniai riešutai ir šviežiai nutarkuota apelsino žievelė. Dar sykį išmaišoma. Galiausiai po vieną įmušami kiaušiniai ir išmaišoma.

Ištraukus biskvitą iš orkaitės, ant jo paviršiaus tepama vyšnių uogienė.

Ant viršaus supilama varškės masė.

Tortas pašaunamas į orkaitę (ta pati temperatūra) ir kepamas apie 40 minučių, kol paviršiaus kraštai sustandės, o viduriukas liks toks tarsi želė konsistencijos. Tortui leidžiama vėsti orkaitėje, vėliau kambario temperatūroje.

Kai tortas atvėsta, jis papuošiamas pjaustytomis braškėmis ir šokoladiniu glajumi (glajaus receptą rasite čia). Skanaus!

Vitalija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)