"airBaltic Eastern" valdybos pirmininku tapo "airBaltic" prezidentas Bertoltas Flickas, į valdybą įeina ir keli "airBaltic" atstovai.

"airBaltic" atstovė ryšiams su visuomene Vija Dzervė patvirtino, kad antrinė bendrovė buvo įkurta, tačiau išsamiau pranešimų nekomentavo.

Latvijos susisiekimo ministerijos Aviacijos departamento direktorius Arnis Muižniekas naujienų agentūrai LETA sakė, jog naujoji bendrovė įkurta tam, kad Skandinavijos avialinijoms SAS galutinai perėmus "airBaltic" pastaroji galėtų rengti skrydžius į trečiąsias šalis.

Departamento direktorius paaiškino, jog rengti skrydžius į Europos Sąjungai nepriklausančias šalis teisę turi tik įmonės, kurių daugiau nei 51 proc. akcijų valdo Latvijos pusė. Beje, tai gali būti ir valstybė, ir privatus subjektas.

Kol kas "airBaltic Eastern" egzistuoja tik "popieriuje". Reali šios įmonės veikla priklausys nuo SAS veiksmų "airBaltic" atžvilgiu. Naujoji įmonė buvo įregistruota gegužės 20 dieną.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją