Matyt, manydamas, kad jo automobilis „Mercedez-Benz“ – daug prabangesnis (nors iš tiesų jau ir korozijos gerokai paveiktas), negu mano eilinis miesto automobilis...

Vairuotojas piktybiškai išstūmė mane į priešpriešinę eismo juostą, todėl nieko kito neliko, kaip tik paspausti greičio pedalą ir grįžti bent į savo eismo juostą priešais įžūlųjį vairuotoją. Per galinio vaizdo veidrodėlį pagrūmojau vairuotojui, kad taip elgtis kelyje nedera, tačiau tai, kas nutiko netrukus, visiškai išmušė mane iš vėžių.

Va tuo pagrūmojimu ir užsitraukiau „Mercedez-Benz“ vairuotojo pyktį. Jis nerangiai išlipo iš savo automobilio (buvo užsidegęs raudonas šviesoforo signalas), paskubomis priėjo prie mano automobilio, laimė, spėjau užsirakinti. Pradėjo ant visos gatvės šaukti ir įžeidinėti mane necenzūriniais žodžiais, nuolat rodydamas savo vidurinį pirštą man per durelių stiklą. Tuomet čiupo už mano automobilio durelių rankenos, pora sykių truktelėjęs susivokė, kad mano automobilis užrakintas iš vidaus, tačiau nenuleido rankų.

Tada jis iš visų jėgų trenkė į mano automobilio, vairuotojo durelių stiklą, tikėdamasis jį išdaužti. Stiklas neišdužo, todėl vis dar tebešaukdamas trenkė dar kartą. Stiklas ir dar kartą atlaikė budulio smūgį. Matyt, susipratęs, kad stiklo taip lengvai neįveiks, kelių erelis nuėjo link savo mašinos ir iš dešinės eismo juostos, vos pajudėjus eismui, pasuko į Gerosios vilties gatvę ir paskubomis nurūko.

Laimė, spėjau įžiūrėti kelių erelio valstybinį numerį. Iš priekyje stovėjusio automobilio išlipo vairuotojas, kuris viską matė ir padavė savo kontaktus. Apstulbęs ir apakęs dėl tokio elgesio Vilniaus gatvėje, paskambinau į policiją.

Atvykęs į komisariatą, esantį Algirdo g. 20, Vilniuje, gavau daugybę pareigūnų siūlymų ir raginimų nerašyti protokolo, nes esą aš nenukentėjau – stiklas neišdužo, sužalojimų nėra. Bet, nepaisant mūsų tingios ir nenorinčios pilietiškai dirbti policijos, parašiau pareiškimą, vien tam, kad tas, kuris paliko savo kraują ir odos gabalėlius (DNR) ant mano automobilio stiklo, sulauktų skambučio iš policijos ir bent teiktųsi pateikti savąją tokią protu nesuvokiamo elgesio versiją.

Nors ir netikiu, kad policija bent jau stengsis surasti šį įžūlų vairuotoją, tačiau tikrai tikiu, kad gatvėse tokių situacijų negali būti.

Pridedu nuotrauką, kurią padariau iškart po šio incidento. Ant lango nežymiai matosi kelių erelio paliktas DNR.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Policija DELFI patvirtino, kad persiųstas asmens skundas yra užregistruotas ir bus tiriamas. To, ar jau yra pateiktas raštiškas skundas dėl aukščiau išdėstytos situacijos, pareigūnai pasakyti negalėjo – ši informacija yra neteikiama trečiosioms šalims. 

Prašome Jūsų – pasidalinkite savo patirtimi iš Lietuvos kelių! Gal norite apginti Lietuvos vairuotojus? O gal tam tikros markės automobilių vairuotojų saugotės? Norite pasidalinti istorija, kaip jums teko tapti nekultūringo vairavimo liudininku?