Pasak "Lietuvos ryto spaustuvės" direktoriaus pavaduotojo Nerijaus Bauros, užsitęsęs streikas buvo kiek netikėtas, tad keičiant popieriaus tiekėją iš skandinaviško į kurį nors iš Vakarų Europos, gali keistis apmokėjimo sąlygos. Pasak rinkos specialistų, skandinaviškas popierius yra pigesnis nei, pavyzdžiui, vokiškas.

Vis dėlto N.Baura priduria, kad spaustuvė klientams neskubės kelti kainų. Tiems leidėjams, kurie iki šio streiko nepasididino popieriaus rezervų, jei tai nėra periodiniai leidiniai, jis, pavyzdžiui, reklaminiams darbams pataria naudoti kitokį popierių, kol padėtis rinkoje normalizuosis.

"Stora Enso Miškas" generalinis direktorius Audrius Mikalauskas taip pat neprognozuoja didelės įtakos Lietuvos medienos eksportuotojams į Švediją bei Suomiją, nebent kiltų medienos sandėliavimo problemų uostuose.

Anksčiau skelbta, kad Suomijos miško pramonės federacijai nepavykus pasiekti susitarimo su darbuotojų profsąjungomis dėl kolektyvinės darbo sutarties sąlygų pakeitimo, nuo gegužės 18 dienos paskelbtas iki keturių savaičių truksiantis streikas. Profsąjungos grasina pratęsti streiką, jei keturių mėnesių derybos bus bevaisės.

Streike dalyvauja 24 tūkst. darbuotojų iš stambiausių Suomijos miško pramonės bendrovių "Stora Enso", "UPM-Kymme-ne" ir "M-real".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją