– Dalyvaujate tarptautiniame modelių konkurse „Top Model Worldwide“, tai gana ambicinga. Ar anksčiau teko bandyti laimę tokiuose dideliuose renginiuose?

– Ne, dalyvauju pirmą kartą. Lietuvoje turėjau patirties modelio darbe, tad atvykusi į Didžiąją Britaniją ilgėjausi šios veiklos. Praėjusių metų rudenį išvydusi internete viešą kvietimą dalyvauti konkurso „Top Model Worldwide 2015“ paskutinėje atrankoje, suskubau užpildyti anketą ir buvau pakviesta.

– Konkurso tikslas – ne tik rasti naujų modelių, bet ir surinkti pinigų labdaros fondui, kaip renkamos aukos?

– Taip, šis konkursas bendradarbiauja su „Children With Cancer UK“ labdaros fondu. Jam pinigėliai renkami už parduotus bilietus į renginį, balsuojant už mėgstamą modelį „Public Award“ prizo kategorijoje ir iš privačių aukų. Praėjusiais metais buvo surinkta net £16 000!

– Drauge su jumis dėl nugalėtojos vardo kaunasi įspūdingos viso pasaulio gražuolės, jaučiate konkurenciją?

– Su „Worldwide“ finalistėmis mačiausi tik susitikime su dizaineriais ir vienos repeticijos metu. Konkurencijai vietos čia nėra – visos finalistės buvo priimtos vienodai, su lygiomis teisėmis ir galimybėmis. Tik pasirodymo metu mus pamatys teisėjų komanda, kuri per dvi valandas truksiantį renginį išrinks nugalėtojas.

– Kaip ruošiatės šiam pasirodymui?

– Pastaruoju metu pastangų daug nededu, nes natūraliai visuomet stengiuosi save prižiūrėti. Svarbiausia – pasirūpinti veido ir kūno oda, palepinti plaukus drėkinančiomis kaukėmis.

– Modelio darbas reikalauja daugybės pastangų ir atsidavimo. Minėjote, kad tai – tik jūsų hobis. Kiek laiko skiriate šiam pomėgiui?

– Taip, tai – tik hobis, nes skirdama daug dėmesio mokslams, negalėjau pasinerti į profesionalų modelio darbą. Esu sukaupusi neploną nuotraukų albumą iš fotosesijų, dalyvavau ne viename mados renginyje, esu nusifilmavusi muzikiniame video klipe, keliuose filmuose kaip „ekstra“ aktorė. Visi darbai iš tiesų reikalavo nemažai pastangų: labai ankstyvo kėlimosi, begalinio laukimo atrankose ir pasiruošimuose užkulisiuose, pozuojant arba filmavimuose bet kuriuo paros metu, bet kokiomis oro sąlygomis.

Esu pozavusi su „bodžiu“ -15 laipsnių šaltyje lauke, o viename darbe nuo apšvietimo įrangos buvo taip karšta, jog makiažą reikėjo taisyti kas 10 minučių, nes jis, tiesiogine to žodžio prasme, varvėjo. Esu ne kartą žygiavusi podiumu beveik nieko nematydama – uždengtomis akimis!

– Kiek laiko gyvenate Anglijoje ir kuo čia dirbate?

– Į Lutoną su vaikinu po studijų atvykau praėjusių metų rudenį. Čia gyvena mano tėvai, tad įsikurti nebuvo sunku. Kol kas savęs neatradau, svajoju užsiimti veikla, susijusia su mano baigtomis studijomis – fotografija ir video menu. Lietuvoje tuo užsiiminėjau, o čia dar taip nedrąsu…

– Sakoma, kad madų pasaulyje vyrauja nepakeliama konkurencija ir intrigos, ar teko su tuo susidurti?

– Kadangi tai nėra mano kasdienybė, nesu profesionalus modelis, netenka patirti daug neigiamų dalykų, tačiau jų buvo. Gyvenant Lietuvoje ir dalyvaujant net paprasčiausiame renginyje tekdavo susidurti su nemaloniomis replikomis ar elgesiu vien dėl to, kad, pavyzdžiui, gaudavau demonstruoti finalinį drabužį.

– Kaip manote, modelių kasdienis gyvenimas labai skiriasi nuo kitų?

– Esu girdėjusi nuomonių, kad modelio darbas yra kaip pasaka – atsikeli, atvyksti į darbo vietą, tave padažo, sušukuoja, gražiai aprengia ir žengi podiumu arba fotografuojiesi. Bet tai tik viena šakelė dideliame medyje. Manekenės nuolatos turi rūpintis savo veido oda, kūno formomis, neturėti arba labai riboti žalingus įpročius. Profesionalūs modeliai gyvena „ant lagaminų”, beveik nereikia jų iškrauti, nes netrukus vėl keliauja į kitą šalį dirbti.

Jei nesate modelis, dirbate ramų darbą biure ar parduotuvėje, ryte keliatės pagal grafiką, o modeliams dažnai tenka ištisą dieną tiesiog laukti atrankoje su šimtais kitų merginų, jos vos suspėja normaliai pavalgyti ir išsimiegoti ir vėl bėga į kitą atranką arba fotosesiją. Todėl ir kyla kalbos apie nevalgančius ir nusilpusius modelius.

– Kaip su dailios figūros gražuolėmis bendrauja Anglijos vaikinai, nesudėtinga rasti širdies draugą?

– Dažniausiai šalia manęs žingsniuoja mano vaikinas, tačiau būdama viena mieste dažnai išgirstu komplimentų dėl išvaizdos. Visai neseniai klaidžiojau vienoje iš Londono metro stočių, rankose laikiau telefoną, metro bilietą, laikraštį, rankinę ir kavos puodelį. Vos išlaikydama šiuos daiktus laikraščio krašteliu vedžiojau iškabintą metro linijų žemėlapį. Man padėti išsiaiškinti žemėlapio subtilybes suskubo simpatiškas vaikinas, o suteikęs pagalbą ir pabendravęs, bėgte nubėgo pro vartus į metro.

Manau, kad tikrai nėra sunku užmegzti pažintis čia, Anglijoje. Žmonės čia labiau pasitikintys savimi, daugiau dėmesio skiria savo pomėgiams, svajonių realizavimui, nesikuklina prieiti ir susipažinti. Bet kurioje vietoje ir bet kuriuo metu gali sutikti savo žmogų.

– Ar norėtumėte pasinerti į rimtą modelio karjerą, jei šiame konkurse pasiektumėte gerų rezultatų?

– Žinoma, šiuo metu, jau pabaigusi studijas, galėčiau užsiimti rimčiau savo mėgstamiausia veikla. Ir svarbiausia, aš visada sulaukiu didelio palaikymo iš savo šeimos ir vaikino, kuris dar turi kantrybės lydėti mane į autobusus, traukinius, sėdėti renginiuose tarp žiūrovų, o po jų valandų valandas kalbėti apie mano moteriškos svajonės smulkmenas.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!