Parodoje dalyvaus 130 baldų gamintojų ir prekybininkų iš Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos, Latvijos, Estijos, kurie yra pasirengę nustebinti savo lankytoją. Čia įsikurs originalaus lietuviško dizaino ekspozicija bei „Dizaino galerija“, kūrybiškumo dirbtuvės „Dizaino šnekos“, atskirose erdvėse bus pristatomos interjero tendencijos ir idėjos, veiks tikras baldų gamybos fabrikėlis, žaislų gamybos bei kilimų audimo dirbtuvės.

Laikui nepavaldžios interjero detalės

Interjero ekspozicija, pristatanti naujausias šių metų tendencijas, lankytojus pakvies į gėlėtuosius 60 –tuosius metus. Gėlių vaikų ir Woodstock'o festivalio dvasia bus atgaivinta bendroje žurnalo „Namas ir Aš“ bei architektūros studijos „2XJ“ ekspozicijoje „Tendencijos: gėlėtieji 60 -tieji“. Nevaržoma fantazija, ryškios spalvos, „miniakai“, batai ant platformų, megzti krepšiai, baldai ant plonų kojelių ir aptakios formos.

Ekspozicijoje siekiama sujungti dabartį ir netolimą praeitį. Čia bus galima pamatyti, kad geros idėjos – lengvumas, funkcionalumas - niekur nedingsta, jos turi tęstinumą.

Pirmą kartą bus pristatyti autentiški 6-ojo, 7-ojo dešimtmečio, laikui nepavaldūs ir iki šiol gaminami žymių dizainerių baldai.

Žurnalo „Namas ir aš“ vyr. redaktorė Aušra Narkeliūnienė tvirtina, kad grakštūs baldai ant plonėjančių kojelių, patogumo, funkcionalumo idėjos - jau keletą metų iš eilės užsienio ir Lietuvos dizainerių sukurtuose interjeruose jaučiamas grįžimas prie modernizmo, jo ištakų.

Pačios populiariausios tendencijos – praeito amžiaus vidurio modernizmas. Apie 1950 – 1960-tuosius žmonės pagaliau pasijuto kiek laisvesni, pradėjo labiau reikšti savo idėjas, sekti pažangius užsienio pavyzdžius.

„Stilingi baldai, drabužiai, roko muzikos užgimimas – Woodstocko festivaliai, pacifistinės idėjos, hipiai, pirmieji žingsniai kosmose – visa tai leido į gyvenimą pažvelgti optimistiškiau. Mes norime atgaivinti tų laikų dvasią per būdingas detales, spalvas, medžiagas. Įspūdžiui sustiprinti ekspozicijoje dalyvaus ir stilingas to meto automobilis – „vabalas““, - sako A. Narkeliūnienė.

Architektūros studijos „2XJ“ architektas Jokūbas Jurgelis priduria, kad visa ekspozicija „Tendencijos: gėlėtieji 60-tieji“ bus dėliojama imituojant skirtingas gyvenamąsias erdves: svetainę, virtuvę, valgomąjį ir t. t. Praeityje kurti daiktai bus derinami su šiandieniniais, taip parodant to laikmečio aktualumą.

Ekspozicija išsiskirs savo idėjos aktualumu, profesionaliu išpildymu ir visiems įdomiais eksponatais - nuo buities daiktų, to meto mados iki automobilio. Eksponuojami skirtingos geografinės kilmės daiktai: Lietuva (Sovietų Sąjunga), Skandinavija, Vokietija ir t. t.

Loterijoje – žymių dizainerių sukurti indai

„Šią ekspoziciją verta aplankyti, nes sužinosite, kokius baldus pirko jūsų seneliai ir tėvai, pamatysite, kokie baldai geriausiai tinka mažiems butams – padeda išsaugoti erdvę ir yra nepavaldūs laikui. Ir dar turėsite galimybę dalyvauti „Namas ir aš“ organizuojamoje unikalioje loterijoje, kurioje bus galima laimėti žymių dizainerių sukurtų indų“, - teigia A. Narkeliūnienė.

Tarptautinė paroda „Baldai 2015“ vyks kovo 26 – 29 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Interjero ekspoziciją „Gėlėtieji 60–tieji“ pamatyti bus galima 5 –oje LITEXPO salėje.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją