Lenkijos komanda nugalėjo Lietuvos tenisininkus rezultatu 3-2 ir pateko į kitą etapą.

Pirmame sekmadienio mače Jerzy Janowiczius (ATP-51) įveikė lietuvių lyderį Ričardą Berankį (ATP-76) 6:3, 6:4, 6:2 ir išsprendė Deviso taurės I grupės susitikimo baigtį nesulaukus paskutiniojo mačo.

Lietuviui pralaimėjus, paskutinis susitikimo mačas, kuriam ištraukus burtus nominuoti buvo L. Grigelis ir Lukaszas Kubotas, virto nieko nebelemiančiu formalumu. Todėl Lenkijos rinktinės kapitonas Radoslawas Szymanikas nusprendė veteraną pakeisti iki tol nežaidusiu K. Majchrzaku.

Nepavykus pateikti staigmenos Plocke, lietuviams dabar teks laukti liepą vyksiančio Lenkijos ir Sergejaus Stachovskio (ATP-50) vedamos Ukrainos rinktinės susitikimo. Jei lenkai laimės, kovą dėl išlikimo I grupėje Lietuvos ekipa pradės akistata su ukrainiečiais. Nusileidus jiems, rudenį lauktų dar vienas mačas, kuriame varžytis tektų su Slovėnijos ir Izraelio poros pralaimėtojais.

Jeigu Ukraina pranoktų Lenkiją, kapitono Rimvydo Mugevičiaus vadovaujamai komandai šiemet beliktų viena dvikova su slovėnais arba žydais, kurioje spręstųsi, ar kitąmet lietuviai vėl galės varžytis I grupėje, į kurią iškopė pirmą kartą istorijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)