Menkas pirkėjų aktyvumas

Mugėje maisto įrankiais prekiavęs panevėžietis tikino , kad Kaziuko mugė paliko gerą įspūdį. „Klaipėdoje visuomet jaučiuosi gerai, čia puikūs žmonės“ , – džiaugėsi amatininkas. Tačiau panevėžietis šiek tiek nusivylė pirkėjų aktyvumu. „Anksčiau parduodavau daugiau, o štai dabar – mažiau. Rytoj turbūt nebeprekiausiu“, – šeštadienį teigė prekeivis.

Šalia panevėžiečio amatininko buitinėmis prekėmis prekiavusi moteris taip pat nesidžiaugė pirkėjų gausa. „Labai nedaug perkančiųjų. Vos vienas pirkėjas buvo, tai pardaviau kempinę“, – juokėsi prekeivė

Kad šiais metais žmonės perka nenoriai, pastebėjo ir kiti prekeiviai. Štai riešinėmis prekiavusi Elvyra taip pat negalėjo pasigirti gausiu pirkėjų ratu. Mezgėja tikino, kad Kaziuko mugei pradėjo ruoštis dar prieš pusę metų. „Toks darbas per vieną dieną nepadaromas“, – teigė ji. Prekeivė pastebėjo, kad šventės lankytojai derasi net dėl kainų.

Lankytojų nenuvylė

Tuo tarpu mugės svečiai džiaugėsi puikia švente. Renginys pritraukė neregėtą gausybę žmonių. Čia kiekvienas rado kur paganyti akis, ar ką įsigyti.

Klaipėdoje gyvenanti Jolanta teigė, kad Kaziuko mugėje lankosi kiekvienais metais. Moteris pirko muilo, riestainių, šokolado dirbinių ir kitokių skanumynų. „Labai didelį įspūdį paliko mugėje pardavinėjami medžio darbai, – šypsojosi moteris. – Taip pat smagu paklausyti muzikos. Šiandien net oras geras, tad nuotaika labai gera“.

O štai Kaziuko mugės svečiai Nijolė ir Remigijus atskleidė, kad pirko verbų, barankų. „Pamačiau ypač daug gražių darbų. Dar eisiu pirkti porą verbų, nes jos itin sužavėjo“, – šventės įspūdžiais dalinosi Nijolė. Tuo tarpu Remigijus juokavo norintis mažai išleisti pinigų, bet kadangi mugė didelė, tai neįmanoma.