Ši žingsnio bus imtasi po pasiūlymo 10 proc. sumažinti parlamentarų atlyginimus, ministerijų išlaidas ir paimti milijardus dolerių iš paramos fondo, informuoja BBC.

Sumažėjusi naftos kaina ir Vakarų įvestos sankcijos Rusijai dėl šios rolės Ukrainos krizėje turėjo skaudžių padarinių Rusijos ekonomikai.

Neaišku, kada bus sumažinti atlyginimai ir ar paties V. Putino atlyginimas sumažės.

Šį žingsnį veikiausiai norima pateikti kaip pavyzdį, Rusijai išgyvenant sunkius ekonomikai laikus, teigė BBC korespondentė Maskvoje Sarah Rainsford. Jos teigimu, tai dalis griežtų taupymo priemonių.

Populiarumas nemažėja

Penktadienį išplatintame trumpame Kremliaus pranešime teigiama, jog Rusijos saugumo taryba aptarė daugelį socialinių ir ekonominių klausimų. Taip pat rašoma, kad V. Putinas informavo Tarybą apie savo sprendimą sumažinti atlyginimus prezidento administracijoje.

Praėjusios savaitės pradžioje Dūmos atstovas spaudai Sergejus Naryškinas teigė, jog įstatymų leidėjai turėtų sutikti su 10 proc. atlyginimų sumažinimu, kad pagelbėtų šaliai finansinės krizės metu.

S. Naryškinas apeliavo į politikų patriotizmą ir išsakė viltį, kad jie pritars jo pasiūlymui.
Rusijos finansų ministras Antonas Siluanovas pažadėjo 2015-ais m. sumažinti ministerijų ir valstybinių agentūrų išlaidas 10 proc.

Na o A. Siluanovo pirmasis pavaduotojas praėjusį penktadienį teigė, kad vyriausybė prašys parlamento leisti paimti iš Rusijos rezervų fondo 3,2 trilijono rublių (46,2 trln. eurų), kartu su 500 mlrd. rublių jau numatytais 2015 m. biudžetui.

Rusijos vyriausybė jau peržiūri biudžetą, į kurį didžioji dalis pajamų suplaukdavo iš naftos pardavimų. Anksčiau naftos barelis kainavo 100 (89 eurus) dolerių, dabar – apie 60 dolerių (53 eurus).

Sumažėjus naftos kainoms ir dėl įvestų sankcijų sunkėja Rusijos ekonominė padėtis, teigia analitikai. Prognozuojama, kad šiais metais Rusijos ekonomika sulėtės 4 proc.

Praėjusią savaitę prekybos centrai įšaldė pagrindinių prekių kainas, jų pavyzdžiu seks vaistinės.
Ir visgi Rusijos prezidento populiarumas nemažėja. Apklausa rodo, kad nuo vasario jo populiarumas netgi padidėjo iki 86 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)