Kadangi tiek daug rėkiama iš baimės, pažiūrėkime, ko gi mūsų vyrai-ąžuolai bijo? Mieli kelnių nešiotojai, jūs bijote 9 mėnesių fizinio ir taktinio paruošimo? Pažiūrėkit į save – dauguma dar iki 30-ojo gimtadienio jau apaugę riebalais, nunykusiais raumenimis ir sulinkę nuo spoksojimo į kompiuterius. Jūs ne tik kad tėvynės, savo moters, bet net ir savęs šiandien nepajėgtumėte apginti. Turėtume džiaugtis, jei jus pakvies į tarnybą – ten bent bėgti išmoksite. Dėl visa ko...

Bijote, kad darbdavys nelaikys 9 mėnesius Jums darbo vietos? Kad priimdamas į darbą rinksis tą, kuris jau atitarnavęs ar netinkamas tarnybai? Kad prarasite karjeros galimybes? Bet juk mes, moterys, tokioje realybėje gyvenam FOR EVER! (t.y. visada). Kiek kartų kalbėta, kad darbdaviai renkasi vaikinus, nes merginos gali išeiti motinystės atostogų? Beje, jei moteris turi vaiką, tai dar blogiau, nes tada ji gali jį slaugyti, o dar jei antras...

Pagaunat mintį? Juk taip neseniai tokios kalbos jums buvo juokingos. Feminisčių paistalai. Šūkavot, kad moterys apsaugotos įstatymais, gauna pinigų ir „atostogauja“ namuose. Štai jums auksinė galimybė – galite įsitikinti, kokia nuostabi ir nediskriminacinė mūsų darbo rinka.

Jūs galėsite „atostogauti“ ir net nereikės gimdyti. Dar daugiau – jums maistą gamins, rengs ir net mokės atlyginimą. Ne viena jauna mama su jumis mielai apsikeistų vietomis. Bijote dėl paskolų? Na, kaip jau aišku, atlyginimą Jums mokės. Nebent liūdna dėl to, kad realiame gyvenime gaunate daug daugiau vokeliuose ir kitais „nepopieriniais“ būdais. Užjaučiu.

Gal pats laikas lįsti iš šešėlių? Ir vis dėlto, kas nutiko, kad tiek daug vyrų, kurie tokie „kieti“ prieš draugus, staiga tapo tokie skysti, kad verkia ant kiekvieno kampo? Juk ne į sovietų armiją ima, ne dviem metams tremia nežinoma kryptimi tūkstančius kilometrų nuo gimto krašto. Manau, problema ta, kad jie „kieti“ tik žodžiais. O štai kai reikia pastovėti už tai, ką kalbi, kuo tiki, kaip gyveni, tai vien šūkių neužtenka. Atsistokite prieš veidrodį ir pažiūrėkite į akis. Kaip mes, moterys, galime Jumis tikėti, jei jūs patys netikite savimi?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo nuomone – ar pritariate sprendimui grąžinti privalomąją karo tarnybą? Galbūt galite pasidalinti patirtimi, prisiminęs, kaip jums anksčiau teko tarnauti kariuomenėje? O gal priklausote tai grupei, kuriai planuojama pritaikyti karo prievolę, ir norite pasidalinti mintimis, kaip dėl to jaučiatės? Moterys, jūs jaučiatės nuskriaustos, kad jūs nesate šaukiamos dalyvauti baziniuose kariniuose mokymuose? Laukiame Jūsų minčių žemiau: