Apie tai prabilo Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius Edis Urbanavičius, antradienį kreipęsis į šalies sporto atstovus Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) suvažiavime.

KKSD vadovas prašė federacijų tarptautines varžybas ar treniruočių stovyklas rengti tokiuose jau įrengtuose ar dar tebekylančiuose sporto kompleksuose kaip Druskininkuose, Trakuose, Ignalinoje, Palangoje.

DELFI E. Urbanavičius aiškino, kad tokiu būdu iš sporto bazių ekonominės naudos galėtų tikėtis ir kiti šalies verslo sektoriai, pavyzdžiui, apgyvendinimo ar maitinimo.

„Jeigu paaiškės, kad sugebėjome pastatyti tinkamo lygio objektus, reikia, kad pinigų neišvežtume kažkur į užsienį, kad jie liktų cirkuliuoti viduje. Kol kas pamatuoti sporto indėlio į valstybės ekonomiką nelabai mokame, bet su Statistikos departamentu rimtai kuriame tokią sistemą. Kai ji pradės veikti, galėsime aiškiai matyti, kurios sporto šakos duoda didžiausią ekonominę naudą Lietuvai, ir atitinkamai koreguoti finansavimą iš biudžeto. Be to, turėdami konkrečius skaičius, galėsime ir argumentuotai prašyti Vyriausybės padidinti viso sporto asignavimus, nes turėsime kaip įrodyti, kad pinigai nenueina veltui“, – kalbėjo E. Urbanavičius.

Paklaustas, ar neketina nuo patarimų ateityje pereiti prie tiesioginių nurodymų sportininkams kaip A. Lukašenka, KKSD generalinis direktorius juokėsi.

„Nieko panašaus. Mes tiesiog kalbame apie skatinimą: pavyzdžiui, galima tai sieti su federacijos finansavimu. Tai būtų kaip investicija – jei sukuri daugiau pridėtinės vertės, valstybė į tave daugiau ir investuoja. Bet jokių prievolių ar draudimų tikrai nebus, visi laisvi, gali važiuoti, kur tik nori, ir niekas neturi teisės dėl to reikšti kokių nors pretenzijų“, – sakė E. Urbanavičius.

LSFS suvažiavimo dalyviams šalies sporto vadovas taip pat žadėjo tartis su Vyriausybe, kad ši kitų metų biudžete sporto šakų plėtojimui numatytų papildomus 3,3 mln. eurų. Dabar sporto federacijos finansuojamos iš Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo (KKSRF), dėl ko mažiau lėšų lieka įvairiems masinio sporto ir sveikatingumo projektams.

Antradienį LSFS, kurią sudaro 80 federacijų, patvirtino savo 2015 metų biudžetą. Šiemet organizacija tikisi iš KKSRF, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir ES fondų surinkti 430 tūkst. eurų. – 66 tūkstančiais daugiau nei pernai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)