Neva ir žmonės kokie visi malonus – nesusiraukę tave vertina ne kaip emigrantą. Draugai pasakodavo, kad darbų pilna, tik atvažiuok, o jei dar ir anglų kalbą moki, tai visi keliai yra atviri. Deja, realybė yra kiek kitokia.

Atvažiavau turėdamas 300 svarų ( bent girdėjau, kad tiek reiktų turėti iš pradžių). Būsto nuoma savaitei – 150 svarų, bet mes buvom trise, tad kaina būtų buvusi ne tokia ir didelė, tačiau reikėjo palikti 240 svarų užstatą. Na, pinigėliai pradėjo tirpti...

Susiradome darbą per agentūrą jau kitą dieną ir patikėjau, kad viskas taip gerai ir bus. Tačiau darbai po savaitės baigėsi, nes nebebuvo, kas ten nuveža. Nebuvo išeities: darbo yra, bet turi turėti automobilį... Teko nusipirkti automobilį ir įklimpti į skolas.

Dabar esame Anglijoje, turime automobilį, neturim darbo ir esam skolose. O ir žmonės nėra tokie malonūs kaip visi pasakoja. Kaip ir Lietuvoje, taip ir čia – skirtingi žmonės, skirtingos nuotaikos, skirtingi gyvenimai. Čia, Anglijoje, darbdaviai šypsosi ir gražiai šneka, tačiau už nugaros išgirsi visai ką kita. Šnekant apie pinigus, gal ir nemažai uždirbama, tačiau nesijauti čia visaverčiu žmogumi – vis tiek visada buvau ir būsiu emigrantas, jei liksiu čia.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kalėdinis stalas – jau nukraustytas, o danguje seniausiai nebelikę fejerverkų pėdsakų – visi spėjo sugrįžti į įprastą ritmą, prie darbų. Skirtumas tik tas, kad vieniems pakako užverti namų duris ar sėsti į automobilį, o kitiems – lipti į lėktuvą, ir po švenčių vėl skristi namo. Svetur.

Esate tie, kuriems taip pat teko palikti artimus žmones, susikrauti lagaminą ir vėl keliauti į kitą šalį ar net žemyną? Norite pasidalinti savo istorija ir duoti atkirtį visiems, kurie išvykusius vadina išdavikais? Galite papasakoti, koks iš tiesų yra tas gyvenimas svetur, ir patarti dvejojantiems, ar verta bent trumpam išvažiuoti?

Prašome Jūsų – pasidalinkite patirtimi, patarimais ir požiūriu.

Jūsų minčių laukiame iki sausio 26 d. el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Istorija“.

Konkurse galite dalyvauti trimis būdais – siųsdami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Istorija“, ar naudodamiesi nuorodomis žemiau. Nepamirškite nurodyti el.pašto adreso!

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti čia:


Taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo nuo sausio 13 d. iki sausio 26 d.

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2015 m. sausio 27 d. burtų keliu iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.

4. Konkurso prizas – M. Anušauskaitės ir G. Jord knyga „10 litų“.

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.