Apkūni kasininkė ganėtinai nemaloniai drėbtelėjo: pažymėjimą parodykit. Man nė nespėjus atsakyti nei žodžio, beišeinanti jauna mergina įsiterpė: juk matosi, kad moteris laukiasi (mano pilvukas nebenuslėpiamas, tačiau kasininkės kūno sudėjimas ne mažiau primena nėštumą.) Vis dar tylėdama laukiau, kol kasininkė vis dėlto mane aptarnaus, tačiau ji reikalavo „geltono“ pažymėjimo.

Jau 6 mėnesius nuolat lankausi pas nėštumą prižiūrinčią gydytoją, tačiau jokio pažymėjimo negavau. Tik nėščiosios kortelę, kurioje esantys duomenys skirti išimtinai skubiam atvejui, kad prasidėjus gimdymui gydytojas reikiamą informaciją turėtų po ranka. BET tikrai ne kaip įrodymą, jog laukiesi.

Mergina, stovėjusi prieš mane bandė paaiškinti tai kasininkei, kuri vis kartojo: „Man liepė prašyti „geltono“ pažymėjimo“. Galų gale, be jokio atsiprašymo, nuskanavo prekę, padaviau pinigus ir net nelaukiau mandagių žodžių. Išėjau. Nuvilta, įskaudinta ir gavusi streso dozę.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Komentarą pateikė „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė:

„Labai apgailestaujame dėl pirkėjos nemalonios patirties mūsų parduotuvėje. Pastaruoju metu esame gana ženkliai sustiprinę kasų, kurios skirtos nėščiosioms ir žmonėms su negalia priežiūra, nes pastebėjome, kad mūsų kasininkės ne visada pajėgia sukontroliuoti, kad kasa naudotųsi tie pirkėjai, kuriems ji ir skirta. Tad kasininkės šiuo metu iš žmonių, stovinčių specialioje eilėje, prašo neįgalumo pažymėjimo. Tačiau tikrai jokio dokumento apie nėštumą neturėtų prašyti.

Tad dar kartą labai atsiprašome, kad pardavėja gan tiesmukai suprato instrukciją, ir nemandagiai aptarnavo pirkėją.“

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Mielos besilaukiančios moterys ir būsimi tėveliai, pasidalinkite savo patirtimi – su kokiais sunkumais susiduria būsimi tėvai, kas kelia daugiausiai baimės, kam pasiruošti lengviausia? Pasidalinkite savo patirtimi ir pasiguoskite ar patarkite kitiems tėveliams el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kūdikis“.

Taip pat savo nuomone galite pasidalinti žemiau: