Susitinki, pasikalbi, išgeri „tauriųjų gėrimų“ ir į lovą, po visko tiesiog „ate“ ir vėl kitas. Ta diena buvo niekuo neypatinga, bet prisimenu, kad buvo savaitgalis ir smagiai vakarojau prie kompiuterio, bendraudamas su potencialiais eilinių nuotykių ieškotojais.

Kažin kodėl, bet vienas veidas buvo nematytas, ir nesakyčiau, kad tuo metu jis man kažkuo strigo į akį. Prisimenu, kad jau kartą buvau bandęs susitikti, vėliau susitikimą atidėjau kitam kartui. Susiskambinom ir štai vėl bandau pasakyti, kad jau atsipalaidavęs niūksau namie prie kompiuterio, nenorėdamas kažkam įtikti, patikti ar kitaip padaryti teigiamą įspūdį, tad bandžiau vėl nukelti susitikimą kitam kartui.

Pasigirdus pykčiui bei priekaištams dėl mano nekonkretumo ir nerimtumo, teko greitai daryti išvadas ir pasitikti draugą prie laiptinės durų, nes į kavinę eiti nebebuvo prasmės. Prisėdus kambaryje, gražiai pasikalbėjus ir sužinojus šio jauno žmogaus ketinimus, nusprendžiau galvažudikiškai nerti į beprotybę, pasiūlydamas draugauti. Kaip bebūtų keista, bet su vienos sąlygos išpildymu šis jaunuolis sutiko draugauti ir būti pora.

Laikas bėgo ir šis jaunas žmogus pasirodė visai ne toks, kokį įsivaizdavau pradžioje. Kuo toliau, tuo labiau jis man pradėjo patikti ir supratau, kad pradedu mylėti. Skaudu buvo savęs nesuprasti, nes negalėjau būti be jo ir visuomet galvoje mintys sukosi apie jį, jo darbą, sėkmes ir ateitį. Kartu planavome, ką veiksime, kur važiuosime ir kaip gyvensime, kol galų gale po kelių mėnesių viskas pakrypo visai kita linkme.

Santykiai taip atšalo, kad tiesiog po paskutinio karto bandant suprasti, kaip galėčiau ištaisyti viską ir grąžinti į senas, geras vagas, jis neprataręs nei vieno sakinio, apsipylęs ašaromis lėkte išlėkė iš restorano. Likau sėdėti kaip sėdėjęs, pabaigiau savo užsakytą maistą, atsistojau ir nuėjau namo pasimetęs. Toks pasimetęs ir likau maždaug metus. Nei skauda, nei svarbu, nei ko reikia – tiesiog mėsos gabalas, slankiojantis Vilniaus gatvėmis ir nesuprantantis, kam gi ta meilė ir jausmai, kam tie žodžiai, kalbos, draugystės, vargas ir pastangos.

Vėliau gavau paaiškinimą atsiųstą elektroninio susirašinėjimo metu: „Atsiprašau, esu egoistas!“. Dabar tai pats laimingiausias ir geriausias momentas mano gyvenime – skyrybos su šiuo žmogumi. Tai baigėsi dar neprasidėjus niekam rimčiau, ir užteko „daktaro laiko“ viskam pastatyti į savo vietas, įgauti patirties, ir iš naujo, su suklijuota iš šukių širdimi gyventi toliau. Kaip sakoma, kas mūsų nenužudo, tas mus padaro stipresniais!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Tikriausiai kiekvienas žino tą jausmą, kai širdis tarsi subyra į šipulius – mylimas žmogus taria „sudie“. Vienas tai daro trenkdamas durimis, kitas – žodžius vyniodamas į vatą, o būna ir tokių, kurie atsitveria tylos siena neva taip visiems lengviau.

Vis dėlto, ne veltui sakoma, kad laikas gydo žaizdas, o kartais – ir atveda į protą. Atsisukus atgal pagalvoji, kad mylimasis ar mylimoji padarė savotišką paslaugą – juk dabar geriau.

Likus kiek mažiau nei mėnesiui iki meilės šventės – Valentino dienos – prašome Jūsų padėti tiems, kurie išgyvena širdies sopulį, ir pasidalinti savo patirtimi, kad išsiskyrimas ne visada sugniuždo, o meilės pabaiga drąsiai gali tapti naujų jausmų pradžia.

Konkurse dalyvauti galite iki vasario 14 d. el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Išsiskyrimas“.

Konkurse galite dalyvauti trimis būdais – siųsdami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Išsiskyrimas“, ar naudodamiesi nuorodomis žemiau. Nepamirškite nurodyti el.pašto adreso!

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti čia:


Taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo nuo sausio 16 d. iki vasario 14 d.

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2014 m. vasario 17 d. burtų keliu iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.

4. Konkurso prizas – knyga „Įdomiausios kelionės po Lietuvą“.

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.