Suprantama, visa tai lydėjo komentarų srautas „Facebook“, spaudoje ir kitur. Tai visai natūralu. Natūralu ir tai, kad šiuo nutikimu netruko pasinaudoti beveiki visi kandidatai į merus - tauriais veidais ir balsais pareikšdami, koks veikiantis meras yra netikęs, ir kokia gi nesąmonė čia vyksta, ir kaip gi blogai yra Vilniuje apskritai. Veikiantis meras dar kartą atsiprašė dėl kompiuterių gedimų ir dar kartą patikino, kad vyksta sistemos atstatymo darbai.

Na, o kandidatai į merus toliau liejo tulžį „Facebook“ ir spaudoje. Kai kurie taip įsijautė, kad atrodė, trokšta, kad Vilnių ištiktų dar kokios nors nelaimės - tuomet jie turėtų progą dar kartą iškoneveikti veikiantį merą. Gal tai – natūrali rinkiminės kompanijos eiga, bet visai nesuprantamas tų kandidatų, kaip miesto patriotų (o juk meras turėtų būti savo miesto patriotu?) elgesys.

Jei miestą ištiko nelaimė, kandidatai į merus kaip miesto patriotai galėtų pasiūlyti savo pagalbą sprendžiant problemą, laikinai atidėję savo partinius ar kitokius nusistatymus ir lozungus. Juk veikiantis meras tikrai priimtų bet kurio kandidato , turinčio pasiūlymų ir gebėjimų, kaip pataisyti, patobulinti, apsaugoti nuo gedimų, pavyzdžiui, tas elektronines sistemas, pagalbą. Ir štai tuomet kandidatas jau galėtų girtis – štai koks aš miesto patriotas, man padedant ir patariant dabar miestiečiams geriau ir patogiau gyventi.

„Ir ateity aš stengsiuosi , kad miestiečiams Vilniuje būtų gyventi geriau. Rinkite mane, - galėtų tuomet užtikrintai pridurti kandidatas, - nes aš kūrybingas ir išmintingas – aš žinau kaip spręsti problemas, o vilniečių gerovė man svarbiau, nei partiniai lozungai“, – tuomet galėtų sakyti kandidatas.

Tada miestiečiai pajustų pagarbą ir simpatiją kandidatams – miesto patriotams. Dabar gi kandidatai tapo eiliniais, piktais „Facebook“ ir portalų komentarų rėksniais, kurių visos pastangos – ne problemos sprendimas, o kuo piktesnis riksmas. O ar pyktis, pagieža ir riksmas kada padėjo pelnyti simpatijas ir meilę? Ypač prieš rinkimus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!