Važinėdama juo naudoju elektroninius 30 minučių bilietus, kuriuos pasipildžiau gruodžio gale dar litais. Kortelėje buvo 8,80 Lt t.y. 4 važiavimai po 2,20 lt. O kai važiavau jau sausį, teko konvertuoti litus, prilietus kortelę prie komposterio, į eurus.

Kaip visi žinome, konvertavimas turi būti žmogaus naudai, o kainų pagal įstatymą kelti negalima. Tad logiškai mąstant, jei turėjau 4 važiavimus po 30 min., tad konvertavus turėjo likti tie patys 4 važiavimai. Tačiau kaip visą laiką mūsų šalyje įprasta, kiekvienas nori pasipelnyti. Konvertavus kortelėje vietoje 4 bilietų liko 3, nes kai valiutą konvertavo, man rodo, kad trūksta 1 euro cento, kad būtų 4 bilietai.

Važiavau 3 kartus ir dabar kortelėje yra 0,63 euro centų ir trūksta 1 euro cento, kad galėčiau dar vieną kartą kažkur nuvažiuoti. Nors, aišku, tai tik 1 euro centas, bet man labai pikta, kad dėl noro pasipelnyti, kenčia žmonės. Pastebėjau, kad tai ne tik su elektroniniais bilietais vyksta, bet taip pat ir parduotuvėse. O juk žmonių yra ne vienas, o tūkstančiai, ir iš kiekvieno po 1 centą paėmus, jau susidaro ir apvali suma. Tad labai tikiuosi, kad į tai bus atkreiptas dėmesys.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Vaidotas Meškauskas, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Komercijos ir rinkodaros departamento vadovas:

„Apgailestaujame, kad klientei teko susidurti su nepatogumais konvertuojant valiutą. Vis dėlto, preciziškai laikomės įstatymų, tad keleivės turimas Vilniečio kortlės e.pinigų likutis buvo sėkmingai konvertuotas pagal oficialų lito-euro kursą: 8,80 Lt / 3,45280 = 2,5486 Eur, kur apvalinant gaunama suma  yra 2,55 Eur., tas pats atlikta ir su bilietų kainomis, kurias privalome apvalinti matematiškai: 2,2 Lt / 3,45280 = 0,6371 Eur, suapvalinus — 0,64 Eur. Tokias kainas, remiantis įstatymu yra patvirtinusi Vilniaus miesto savivaldybės taryba. Dėl šio konvertavimo skirtumo, keleivei nepakako e.pinigų likučio (trūko vieno euro cento) norint įsigyti reikiamą bilietą.“