Sėdėjome 16 eilėje beveik per vidurį. Paprastai užgesus šviesoms salėje lieka žalia šviesa spindėti išėjimų „Exit“ žibintai. Taip nutiko ir šį kartą. Tad atsiprašiusi pusėje eilės sėdėjusių žiūrovų nusileidau prie artimiausio žalia šviesa pažymėto išėjimo. Jis buvo užrakintas. Tuomet perėjau per salę iki kitoje pusėje degusio išėjimo. Jis taip pat buvo užrakintas. Na ką gi, beveik visą salę praėjusi kampais, užkilau iki trečiojo išėjimo, kuris vienintelis buvo atrakintas.

Tik vienas niuansas – įėjimas (kuris taip pat yra ir išėjimas) tamsoje, sėdint salėje yra nematomas. Reikėtų tiesiog prisiminti, kad išeiti reikia ten pat, kur ir įėjau, nepaisant kitų salėje degančių išėjimo nuorodų.

Kadangi iš salės išėjau su 3D akiniais rankose, mane atsivijo apsauginis ir jau buvo bečiumpąs iš manęs akinius, kai jo paklausiau, kodėl salėje yra įžiebti 3 išėjimai, o realiai yra atidarytos tik vienos durys? Iškart gavau paaiškinimą, kad seansas yra vėlyvas ir apatinės durys yra priduotos signalizacijai. Ir va čia greitai pagalvojau – kokiai dar signalizacijai? O kur gaisrinės saugos reikalavimai? O jeigu salėje kiltų panika ir reikėtų greitai pasiekti išėjimą? Tamsoje turbūt ne vienas sektų link išėjimu pažymėtos žalios šviesos.

Įdomu, kaip patys kino teatro atstovai komentuotų apsaugos darbuotojo paaiškinimą – „pridavėme signalizacijai“. Čia gal kokia nauja „PC Akropolis“ signalizacijos pridavimo tvarka, kuriai negalioja gaisrinės saugos reikalavimai? Prisiminus Latvijoje įvykusią prekybos centro tragediją, neatrodo, kad kino teatras ir tuo labiau prekybos centras galėtų leisti sau taip elgtis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Forum Cinemas“ atstovas spaudai Dainius Beržinis:

„3D akinių kaina siekia apie 70 Eurų. Jie žiūrovams yra suteikiami, „išnuomuojami“ už simbolinį 3 Lt mokestį.

Tad, siekiant užtikrinti didelės vertės turto saugumą nuo vagysčių, yra kiek pakeista tvarka 3D kino filmų salėse – įėjimo ir išėjimo durys naudojamos tos pačios. O avarinio išėjimo durys yra užrakinamos. VISAIS avariniais reglamentuotais atvejais (gaisro, aliarmo,...) VISOS durys atsidaro automatiškai, net ir tos, kurios užrakintos ir ypač „priduotos“ signalizacijai. Tad jokių nusižengimų nėra padaryta, tai yra daug kartų patikrinta Priešgaisrinės tarnybos.

Dėl „ĮĖJIMO“ ir „ĮŠĖJIMO“ nuorodų ir ženklų – FC technikai dar kartą patikrins asmeniškai. Tačiau ši situacija taip pat buvo tikrinta Priešgaisrinės tarnybos, kurios reglamentai labai griežti ir jokių pažeidimų nustatyta nebuvo.“