Šokolado, kukurūzų ir čili pipirų tėvynė. Mažiausi pasaulyje šunys taip pat meksikiečiai (Čichuahua). Ten vis dar auga seniausias pasaulio medis. Rytinius krantus skalauja Meksikos įlanka (Atlanto vandenynas) ir Karibų jūra, o vakarinius – Ramusis vandenynas. Meksika – kur kas daugiau nei kaktusai, tekila ar „sombrero“. Tai šalis, apdovanota įspūdinga gamta ir dar įspūdingesne kultūra bei tradicijomis, o per paskutiniuosius penkerius metus gali pasigirti sparčiai augančia ekonomika ir lietuvių bendruomene. Netikėta, tačiau džiugu!

Skubame pranešti, jog 2014-ieji lietuvių bendruomenei Meksikoje taip pat augimo ir klestėjimo metai. Veiklios, energingos ir darbščios tautietės, oficialiai įregistravusios lietuvių bendruomenę Meksikoje, pirmą kartą pristatė Lietuvą draugiškų kultūrų mugėje. Lietuva sulaukė išskirtinio susidomėjimo ir dėmesio.

Lietuvių bendruomenė Meksikoje
Svečiai galėjo susipažinti su Lietuvos istorija, pasigrožėti mūsų tėvynės vaizdais nuotraukose, paveiksluose, pasiklausyti lietuviškos muzikos, įsigyti lietuviškų suvenyrų. Nuo šiol lietuviai, gyvenantys Meksikoje, kviečiami prisijungti prie oficialiai veikiančios bendruomenės veiklos. Nuolat organizuojami susiėjimai su tradicinėmis vaišėmis, drauge minimos valstybinės šventės, norintys turi galimybę tobulinti lietuvių kalbos žinias „Adeinos“ kalbų mokyklėlėje. Vyksta kultūros, gastronomijos bei tradicijų pristatymas meksikiečiams bei kitų šalių svečiams. Jaučiama draugiška bei tautiška atmosfera.

Visos bendruomenės vardu dėkojame Ritai Sidaravičiūtei, Ingai Vaičiulynaitei, Virginijai Nenartavičiūtei, Agnei, Eglei, Rūtoms, Daivoms ir kitoms, prisidėjusioms ne tik žodžiais, bet ir organizuota, rezultatais vainikuota veikla. Kitų šalių lietuvių bendruomenes kviečiame draugauti, bendradarbiauti ir vykdyti bendrus projektus.

Norėtume pakviesti meno, muzikos, sporto ir kitų sričių atstovus supažindinti vietinius gyventojus su mūsų mažos šalies didelėmis vertybėmis. Galbūt atsirastų norinčių ir galinčių įvairiais būdais, veikla ar kitokia parama prisidėti organizuojant lietuvių bendruomenės veiklą, jos dalyvavimą draugiškų kultūrų mugėje? Su mumis galite susisiekti socialiniame tinkle „Facebook“(Lietuvių bendruomenė Meksikoje).