„Per pastaruosius kelerius metus „Volvo“ nuėjo labai ilgą kelią. Didžiulės investicijos iš mūsų motininės kompanijos „Zhejiang Geely Holding Group“ suteikė galimybę sukurti analogų neturinčius variklius ir tapti savo srities lyderiais. Šiuo metu 3 cilindrų benzininio variklio kūrimo darbai įsibėgėjo pilnu tempu. Neseniai atlikome pirmuosius prototipų bandymus“, – pasakoja „Volvo Car Group“ tyrimų ir plėtros skyriaus viceprezidentas Peteris Mertensas. – „Volvo“ jau seniai kuria didžiuliu efektyvumu pasižyminčius 4, 5 ir 6 cilindrų variklius. Variklių kūrime turime labai daug patirties, tad sprendimas pradėti 3 cilindrų variklio kūrimą – suprantamas žingsnis, turint omenyje tai, kad norime įgyvendinti variklio darbinio tūrio mažinimo strategiją. Pirmaujančių klasėje technologijų pritaikymas ir kruopštus inžinierių darbas padės mums sukurti analogų neturintį variklį“.

„Kurdami 4 cilindrų „Drive-E“ šeimos variklius, labai daug išmokome, todėl esame įsitikinę, jog 3 cilindrų variklis pranoks visų lūkesčius. Tai bus – efektyvus, kompaktiškas ir labai galingas benzininis variklis. Dėl kompaktiškų variklio išmatavimų jis galėtų būti montuojamas ir į 60 serijos automobilius. Jis taip pat atitiks griežtus „Euro 7“ išmetamų anglies junginių reikalavimus“, – pasakoja „Volvo Car Group“ variklių kūrimo skyriaus viceprezidentas Michaelis Fleissas.

Naujasis „Drive-E“ šeimos narys buvo sukurtas galvojant apie ateitį ir apie galimybę šį variklį panaudoti kuo daugiau skirtingų modelių.

Volvo trijų cilindrų variklis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)