1. Daug apie mus gali pasakyti mėgiama drabužių spalva. Pavyzdžiui, raudona rodo energiją, aistrą. Jei norite pažadinti auditoriją, apsirenkite raudonai. Tyrimai parodo, kad raudona spalva išskirtinai veikia aplinkinius, dažniausiai ji sukuria seksualinę potekstę. Tyrėjų teigimu, raudonai apsirengę vyrai labiau patinka moterims, o raudonai apsirengusios moterys labiau traukia vyrus. Įdomu tai, raudina spalva veiksminga net keliaujant autostopu – vairuotojai dažniau stoja žmonėms, kurie apsirengę raudonos spalvos drabužiais.

Juoda parodo, kad esate nusiteikęs (-usi) rimtai, ir lengvai nepriimate neigiamo atsakymo. Balta spinduliuoja sąžiningumą, nuoširdumą ir nekaltumą, būtent todėl baltos spalvos drabužiais dažnai būna apsirengę kaltinamieji teisme. Mėlyna skleidžia pasitikėjimą – kuo tamsesnis atspalvis, tuo didesnį pasitikėjimą kelsite aplinkiniams. Pilka yra neutrali, todėl itin tinka dalykiniame garderobe.

Oranžinė ir geltona nerekomenduojamos – šios spalvos pirmiausia patraukia žmogaus akį, bet jos greičiausiai akį ir nuvargina.

2. Jaunatviškai besirengiantys žmonės yra sveikesni. Su akiniais atrodome protingesni, bet mažiau patrauklūs. Pagal tai, kaip rengiasi garsi moteris, galima numatyti jos santuokos trukmę.

3. Vardinius drabužius mėgstame, nes juos dėvėdami siekiame išsikovoti statusą aplinkinių akyse ir tikimės, kad su mumis bus elgiamasi pagarbiai.

4. Tamsius drabužius dėvi neurotikai. Oficialūs drabužiai didina pasitikėjimą. Netvarkingi, netradiciniai drabužiai parodo, kad žmogus atviras naujovėms. Brangūs drabužiai, gilios iškirptės – narcisistinė moteris.

5. Baltu chalatu apsirengusiu gydytoju pasitikime labiau. Muzikanto, kuris apsirengęs taip, kaip mes tikimės, muzika mums patinka labiau. Be to, tai, kuo mes apsirengę, veikia mūsų elgesį: tyrimo dalyviai, dėvintys baltus chalatus, tiksliau ir atidžiau atliko užduotis.
Tad ruošdamiesi susitikimui ar pokalbiui, kuriamei reikia parodyti visą savo potencialą, visų pirma pasirinkite tinkamus drabužius.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)