Skaitant ją palaikančiųjų komentarus susidaro įspūdis, kad lietuviai emigrantai – neišsilavinę prasčiokai ir prasigėrę nusikaltėliai. Liūdna, kad tautiečiai taip negražiai atsiliepia apie mus – didžioji dalis mūsų buvo priversti palikti Tėvynę, šeimą ir namus, nesugebėdami rasti pragyvenimo šaltinio Lietuvoje. Ir galbūt komentatoriai bus teisūs, sakydami, kad dalis emigrantų piktnaudžiauja alkoholiu ar naudojasi Didžiosios Britanijos socialinių garantijų sistema, pamiršdami, kad mes, emigrantai, esam tie patys lietuviai. Juk Lietuvoj taip pat apstu nusikaltimų.

Galbūt mes Lietuvoje dirbome daktarais ar architektais, bet Londone buvome priversti slėpti savo diplomus ir imtis šluotos ar statybininko pirštinių. Ir kas čia blogo? Kiekvienas darbas yra garbingas, nepamirškit, kad be miesto nebūtų kaimo ir atvirkščiai. Svarbiausia, kad mes mylime ir ilgimės savo šalies, kuriame lietuviškas bendruomenes, perkame ir didžiuojamės lietuviška produkcija.

Mes taip pat palaikom ir lietuvių atlikėjus, lankomės jų koncertuose. Ir todėl tikrai nesmagu po to būti išvadintais „urodais“ ar „daunais“. Aš asmeniškai nebuvau Jazzu koncerte, bet manau, kad jokiam atlikėjui nedaro garbės tokie žeminantys atsiliepimai. Justė vadina save pasaulinio lygio atlikėja, o aš noriu paklausti jos kaip savo srities profesionalės, kodėl ji nesugebėjo suvaldyti publikos?

Tai yra jos darbas, tai yra jos duona, galbūt ir aš tada galėčiau pareikšti savo viršininkui, kad aš neatliksiu savo darbo, nes man nepatinka užsakovas? Aš tikiu, kad buvo incidentas, kad jai galbūt buvo nesmagu, bet ji dirbo savo darbą, ji, mano manymu, turėjo ir galėjo taisyti padėti dar koncerto metu. Tai ir yra bendravimo menas, jos darbas.

Ji – ne operos atlikėja ir ne balerina, kurio pasižiūrėti publika renkasi pasidabinusi išeiginėmis eilutėmis ir įmantriomis šukuosenomis. Ji – pop atlikėja, ir klausytojas gali ir turi teisę koncerto metu gerti alkoholį. Ir tebūnie, kažkas padaugino ir tikiu, kad tokių buvo. Bet ji kaip atlikėja turėjo galvoti ir apie likusius klausytojus, o ne įsižeisti. Justė kalba apie nepagarbą jai, bet noriu jos paklausti, o kokią pagarba ji parodė savo klausytojams? Tie, padauginę alkoholio, galbūt tikrai trikdė koncertą, bet jie jos neįžeidinėjo, tai buvo jų atsipalaidavimo būdas, o ką padarė ji?

Ji, mano manymu, niekuo nesiskiria nuo tu jos vadinamu „urodų“ savo pasisakymais. Ir, beje, bilietas į pasaulinio lygio žvaigždės koncertą nekainuoja taip pigiai kaip Jazzu, antra, pasaulinio lygio žvaigždė surengia pinigų vertą pasirodymą ir tikrai moka valdyti ir įkvėpti publiką. Trečia, pasaulinio lygio žvaigždė vertina savo publiką ir visada yra dėkinga jiems už palaikymą, priešingai nei Jazzu. Norėdamas „nužudyti“ kaimietį, pirmiausia pradėk nuo kaimiečio savyje, Jazzu. Linkiu sėkmės!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!