(Įsivaizduokite: jūs jau trečia karta, namuose visi kalba angliškai, ateina laikas rinktis, tarkim, antrą užsienio kalbą. Jūsų tėtės šaknys - Lietuvoje. Mamos - Italijoje. Už italų kalbos mokymą(si) gaunate kreditų, o už lietuvių - ne. Kurią kalbą būtumėte labiau motyvuotas mokytis?!).

Manau, kad dabar tai bus tam tikra išorinė motyvacija, kuri paskatins vidinę motyvaciją ir vaikai, kurie turi lietuviškas šaknis, mokysis lietuvių kalbos. O gal net susigundys atvažiuoti į Lietuvą? Dirbti čia? Bet kuriuo atveju, man smagu, kad bus tokia galimybė, nes tikiu, kad kuo daugiau galimybių, tuo geriau.

Mūsų trys vaikai yra dvikalbiai, mažoji jau pradėjo mokytis pirmosios užsienio kalbos. Kai gyvenome Belgijoje, nebuvo lengva, nes lietuvių kalbos mokėsi tik namuose. Kita vertus, aš labai džiaugiuosi, kad vaikai turėjo tokią galimybę.

Žinoma, nuomonių yra visokių, tačiau vis dėlto yra vis daugiau tyrimų, įrodančių, kad kalbų mokymasis ne kenkia, o padeda. Štai, pavydžiui, šis straipsnis apie mokyklą. Ar mes esame Lietuvoje pasiruošę tokioms mokykloms?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)