Rovimo rungtyje Ž. Stanulis pirmuoju bandymu iškėlė 166 kg sveriančią štangą. Antruoju mėginimu lietuvis iškėlė ir 170 kg svorį. Nors vienas teisėjas neįskaitė lietuvio bandymo, tačiau likę du teisėjai manė, kad Ž. Stanulis viską atliko tinkamai.

Paskutinis Ž. Stanulio bandymas iškelti 173 kg sveriančią štangą buvo nesėkmingas. Lietuvis rovimo rungtyje iškovojo sidabro medalį.

Geriausiai pasirodė rusas Jegoras Klimonovas (174 kg), o mažasis bronzos medalis atiteko bulgarui Georgiui Šikovui (162 kg).

Stūmimo rungtyje lietuvis sėkmingai iškėlė 195 kg ir 201 kg sveriančias štangas, o mėginimas iškelti 206 kg svorį baigėsi nesėkme. Ž.Stanulis ir šioje rungtyje iškovojo mažąjį sidabro medalį, į priekį praleidęs tik J. Klimonovą (202). Bronza vėl tenkinosi G. Šikovas (200). Dvikovėje lietuvis surinko 371 kg ir 5 kg nusileido J. Klimonovui (376). Bronzos medaliu pasidabino G. Šikovas (362).

Ž. Stanulis pasaulio čempionate dvikovėje surinko 373 kg (170 kg bei 203 kg) ir buvo 13-as, tačiau jis per savo karjerą yra iškovojęs skambių pergalių – lietuvis tapo Europos jaunių čempionu, Europos suaugusiųjų čempionate iškovojo sidabrą, o bronzos medaliu pasidabino Universiadoje.

Kiek vėliau penktadienį merginų jaunimo grupės svorio kategorijos iki 75 kg varžybose dalyvaus Gintarė Bražaitė.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!