Vienos garsiausių šalies krepšininkų kalvių įkūrėjas ir vadovas į LKF kreipėsi rugpjūčio pabaigoje, siekdamas pradėti drausmės bylą T. Keršiui.

36-erių kaunietis Š. Marčiulionio akademijoje dirbo trejus metus – iki praėjusio kovo, kuomet paliko mokyklą bendru sutarimu, o kartu su treneriu netrukus iškeliavo ir didžioji dalis jo auklėtinių, laikytų vienais gabiausių tarp akademijos jaunųjų krepšininkų.

Šarūnas Marčiulionis buvusį pavaldinį apkaltino padarius žalą mokyklos reputacijai ir interesams, prieš auklėtinius ir jų tėvus naudojus psichologinį smurtą. Anot jo, T. Keršis ragino auklėtinius palikti akademiją.

Krepšinio garsenybės pasirašytame pareiškime dėl drausmės bylos tikinama, kad treneris pažeidė bent du Etikos ir drausmės kodekso straipsnius, todėl jam turėtų būti skirta griežčiausia LKF Etikos ir drausmės kodekse numatyta bausmė – draudimas tam tikrą laiką dirbti treneriu.

Vis dėlto LKF etikos, drausmės ir apeliacinės komisija, vadovaujama pirmininko Juliaus Zaleskio, drakoniškų sprendimų nesiėmė.

Drausmės bylos medžiaga komisijai neleido padaryti tvirtos išvados, kad treneris būtų skatinęs vaikus palikti krepšinio mokyklą. Priešingai, dauguma T. Keršio treniruotų vaikų tėvų paaiškinimuose nurodė, kad iš Š. Marčiulionio akademijos išėjo laisva valia, nespaudžiami trenerio.

Tiesa, komisija įvertino ir jaunųjų krepšininkų tėvams skyrybų su krepšinio mokykla išvakarėse T. Keršio atsiųstą elektroninį laišką. Jame treneris neigiamai atsiliepė apie krepšinio mokyklą, kurioje dirbo, ir prašė vaikų tėvų ignoruoti mokyklos rengtą jų susirinkimą, skirtą susidariusiai situacijai išspręsti. Komisija nusprendė, kad tokiais veiksmais treneris elgėsi neetiškai ir pažeidė LKF Etikos ir drausmės kodekso reikalavimus.

Už šį pažeidimą LKF etikos, drausmės ir apeliacinės komisija treneriui skyrė įspėjimą.

„Komisija sprendimą drausmės byloje priėmė visapusiškai išnagrinėjusi surinktą medžiagą ir visų suinteresuotų asmenų paaiškinimus. Ginčai tarp krepšinio mokyklų ir trenerių yra vis aktualesnė Lietuvos krepšinio bendruomenės problema. Tikimės, kad šis sprendimas nubrėš etiško elgesio gaires krepšinio mokykloms ir treneriams panašiose situacijose ateityje“, – teigė J. Zaleskis, dirbantis advokatų kontoros „Lawin“ sporto teisės ekspertu.

Primename, kad T. Keršį ir jo auklėtinius rudenį priglaudė jaunimo krepšinio klubas iš Rūdiškių „BC Vilkai“.

Po šio klubo vėliava specialistas subūrė iš viso 30 jaunųjų krepšininkų ir užregistravo dvi komandas, pavadintas „Visi kartu“, dalyvauti šio sezono Moksleivių krepšinio lygoje (MKL).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)