Pasak tarptautinės personalo ir laikinojo įdarbinimo kompanijos „Manpower Lit“ direktorės bei Lietuvos įdarbinimo įmonių asociacijos valdybos narės Boženos Petikonis-Šabanienės, laikinų darbuotojų paklausa šventiniu laikotarpiu išaugo dvigubai.

Paklausai įtakos turėjo ne tik augančios prekybos apimtys, tačiau ir euro įvedimas. Valiutos kaita šių metų šventiniu laikotarpiu jau tapo galvos skausmu Lietuvos darbdaviams.

Euro įvedimas keičia laikinųjų darbuotojų paklausą šventiniu laikotarpiu. Darbdaviams labiausiai stinga aukštesnės kvalifikacijos kasininkų ir pardavėjų, turinčių ilgametę patirtį, dirbant su grynaisiais pinigais, geriausia, skaičiuojant pinigus dviem valiutomis – litais ir eurais. Rinkoje tokių darbuotojų trūksta, tad darbdaviai sukasi kaip išmanydami. Darbuotojus, turinčius patirties dirbti su kasa, įdarbina kasininkais, o į jų vietą laikinai ieško pagalbinių salės, sandėlio darbuotojų, konsultantų ar prekybos asistentų. Tokį poreikį suformavo euro įvedimas, mat per pirmąsias dvi naujų metų savaites Lietuvos įmonės disponuos ir litais, ir eurais“, – teigė B. Petikonis-Šabanienė.

Pasak jos, įprastai laikinų darbuotojų poreikis gruodžio-sausio mėnesiais išauga prekybos ir paslaugų sektoriuose. Paklausiausi – salės darbuotojai, konsultantai, kasininkai, sandėlių pagalbininkai. Spalio ir lapkričio mėn. personalo atrankos bendrovės jaučia išaugusias laikinojo įdarbinimo veiklos apimtis ne tik didžiuosiuose miestuose bet ir regionuose. „Tai rodo, kad laikinosios samdos poreikis šių metų kalėdiniu laikotarpiu gali pasiekti rekordinį lygį“, – tęsė B. Petikonis-Šabanienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)