Kylie Minogue šarmas, profesionalumas, nevulgarumas, dainavimas atperka viską. Bet šioje vietoje, ko gero, ir reikia pasakyti, kad atperka, nes pats metas pakalbėti apie pačios Žalgirio arenos profesionalų organizuotumą.

Taigi, ši arena garsiai trimituoja, kad sugeba organizuoti ir pakviesti profesionaliausius ir žymiausius užsienio atlikėjus. Šaunu, smagu ir už tai galima dėti didelį pliusą. Tačiau ar Žalgirio arena sugeba organizuoti darbuotojų darbą? Čia jau kitas klausimas.

Taigi, į vakarykštį Kylie Minogue koncertą atvykome 19 valandą. Žmonių eilė buvo nusidriekusi iki pat apačios. Nieko keisto, juk šį atlikėja turi tūkstančius gerbėjų. Bet tada ir prasidėjo „linksmoji dalis“. Eilė vietoje stovėjo 10 – 15 minučių. 20 valandą, kai jau turėjo prasidėti koncertas (grojo atlikėją apšildanti grupė – DELFI), dar buvo nusidriekusi mažiausiai 500 žmonių eilė. Prasidėjo daugumos žmonių pasipiktinimas, kad sumokėję daugiau nei 200 Lt žmonės ne tik nepamatys Kylie Minogue pasirodymo pradžios, bet ir geriausiu atveju pamatys pasirodymą nuo vidurio.

Iš pradžių mane ėmė juokas. Galvoju, tradiciškai – lietuviai. Ateina į koncertą, bet net ir čia nemoka atsipalaiduoti, o tik piktintis. Bet kai ilgoje eilėje stovėjom toliau, net tokio optimisto kaip aš irgi juokas jau nebeėmė. Stovėdamas ilgoje eilėje ir girdėdamas jau grojančią muziką Žalgirio arenoje, supratau, kad koncerto pradžios tikrai nepamatysim. Matyt, patys organizatoriai pamatė, kad geriausiu atveju visus lankytojus į areną suleis 22 valandą, todėl visi skubiai buvo pradėti tikrinti ir pro kitus sektorių įėjimus. Smagiausia, kad tuomet žmonių niekas net nebetikrino. Tiesiog parodai bilietą ir tave kuo greičiau stumia į areną (...).

Klausimas tik tas, ar šį kartą Kylie Minogue vėlavo dėl to, kad jos komanda kažko nespėjo, ar dėl to, kad iš pasibaisėjimo tokiais organizatoriais pagailėjo savo lankytojų ir koncertą pavėlino, nes jos gerbėjų eilė lauke dar buvo nusidriekusi iki apačios? Mieli darbuotojai, dėkui jums už tai, kad į Kauną sugebat pritraukti vienus geriausių pasaulinio lygio atlikėjų, tačiau sakau atvirai: jūsų organizuotumas yra apgailėtinas. Juk jau iš anksto yra žinoma, kiek žmonių dalyvaus koncerte, ar jūs nesugebat suorganizuoti, kaip tokį žmonių srautą įleisti į vidų laiku?

Be to, žmogiškųjų išteklių prie įėjimo akivaizdžiai trūksta. Nemanau, kad dirbate nuostolingai, todėl gal nesidarykite gėdos prieš profesionalius atlikėjus ir prieš savo lankytojus, kurie už bilietus sumoka ne vieną šimtą. Ko gero, Žalgirio arena jau sunkiai sugeba jau susitvarkyti su savo organizaciniais gebėjimais.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Žalgirio“ arenos administracijos komentaras:

„Dėkojame už pastabas, tačiau norime Jus informuoti apie susidariusią situaciją. Kaip Jums greičiausiai žinoma, spalio 30 d. Kylie Minogue koncertavo Lenkijoje, Lodzėje. Po šio koncerto atlikėja kartu su visa įranga į Kauną atvyko penktadienį jau po vidurdienio. Taigi vietoje planuoto pasiruošimo ryte, darbai prasidėjo tik popietę. Dėka Kylie technikų komandos, organizatorių ir „Žalgirio“ arenos sėkmingo ir profesionalaus bendradarbiavimo pavyko surengti puikų šou, tačiau vėlavimo nepavyko išvengti.

Atlikėjos vadybininkų prašymu, organizatoriai buvo paprašyti pavėlinti ir durų atidarymą. Vietoje planuoto 18.30 val. – durys buvo atidarytos tik 19.05 val. Tuo metu jau buvo susikaupusi didelė žmonių minia. Organizatorių vardu atsiprašome už patirtus nepatogumus. Atlikėjos komanda taip pat labai jaudinosi dėl vėlavimo ir prašė perduoti nuoširdų atsiprašymą.“

Susisiekus su koncertą organizavusios „Live Nation“ atstovu Aliumi Karablikovu, jis taip pat patvirtino, kad dėl užtrukusio atlikėjos pasirengimo žmonės buvo įleisti maždaug 20 minučių vėliau nei buvo planuota.

Pasak A. Karablikovo, iki durų atidarymo didelių eilių nebuvo – buvo atidaryti visi įėjimai į areną. Jo teigimu, natūralu, kad jos visuomet susidaro, kai į renginį atvyksta daug žmonių. A. Karablikovas minėjo, kad arenoje darbas visuomet atliekamas kokybiškai, ir anksčiau tokių nusiskundimų jis girdėjęs nebuvo.