Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A) salėje šeštadienį pagerbti Lietuvos žurnalistų sąjungos įsteigtų Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo premijų laureatai.

V. Kudirkos premija, skiriama lietuviškai rašančiam ar Lietuvoje dirbančiam žurnalistui už brandžius, humanistines vertybes ir pilietinės visuomenės prioritetus puoselėjančius spaudos, radijo, televizijos ar fotožurnalistikos darbus, šįmet paskirta dienraščio "Kauno diena" fotokorespondentui Evaldui Butkevičiui.

V. Gedgaudo premiją už publicistikos knygą "Kas iškirto varnui akį" pelnė istorikas, Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Egidijus Aleksandravičius. Ši premija skiriama už brandžius spaudos, radijo, televizijos ir fotožurnalistikos darbus, taip pat už mokslo tiriamuosius darbus žurnalistikoje.

Šiemet už savo žurnalistinę veiklą 2004 metais į Lietuvos žurnalistų sąjungos premijas taip pat kandidatavo rašytojas Laimonas Inis, gydytoja Filomena Taunytė ir žurnalistas Sigitas Povilas Krivickas.

Ypatingu Spaudos dienos šventės akcentu tapo viešai pirmą kartą pristatomas šią savaitę išleistas naujasis Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksas.

Kasmet gegužės 7-ąją Lietuvoje minima Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena kiekvienam lietuviui primena rusų carinės valdžios represijas, kuriomis net 40 metų buvo varžomi lietuvių tautos brandumą liudijantys ženklai - kalba, knygų leidyba, spauda, laisvas žodis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją