Pareigūnai, vykdydami viešąjį ir neviešąjį patruliavimą, patikrino 439 transporto priemones ir išaiškino 54 Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Daugiausia nustatyta vairuotojų, kurie, vairuodami, naudojosi mobiliojo ryšio priemone – 18 atvejų, 9 vairuotojai vairavo automobilius, kuriems neatlikta privalomoji techninė apžiūra. 4 vairuotojai nepaisė kelių horizontaliojo ženklinimo, t. y. lenkė kitas transporto priemones, kirsdami ištisinę liniją. Įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą yra ne tik vienas iš šiurkščių Kelių eismo taisyklių pažeidimų, bet ir nereti atvejai - skaudūs eismo įvykiai.

Nustatyti ir 9 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai: 4 transporto priemonių vairuotojai greitį viršijo daugiau kaip 20 km/val. iki 30 km/val., 3 vairuotojai - daugiau kaip 30 km/val. iki 40 km/val., dar labiau skubėjo 2 vairuotojai - policijos pareigūnai užfiksavo nustatyto greičio viršijimą daugiau kaip 50 km/valandą.

3 transporto priemonių vairuotojai nepateikė transporto priemonių savininkų ar valdytojų privalomojo civilinės atsakomybės draudimo, sustabdytas 1 automobilis su papildomai tamsintais stiklais, neturint tam leidimo.

Tarp pažeidėjų – 8 krovininių automobilių vairuotojai (saugos diržų nesegėjimas - 2 atvejai, reikiamos vairuotojo pažymėjimo kategorijos neturėjimas, darbo ir poilsio įrenginio - tachografo duomenų klastojimas, tachografo registracijos lapų klastojimas, krovinio, viršijančio leistinus gabaritus, vežimas, valstybės nustatyto mokesčio nesumokėjimas). Policijos pareigūnai patikrino ir 13 krovininių transporto priemonių techninę būklę – pažeidimų nenustatyta.

Atkreipiame dėmesį, kad Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai vykdo eismo priežiūrą mūsų šalies keliuose, taip pat pavestas kitas specialiąsias funkcijas šalies mastu bei neteritoriniu principu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)