Neringos miesto meras Vigantas Giedraitis pagrindiniais kurortų veiklos gerinimo veiksniais įvardino bendrą infrastruktūros sutvarkymą, dėmesį aptarnavimo kultūrai, paslaugų lygio kėlimą.

"Ministras žiūri į kurortą kaip į objektą, kuris reprezentuoja Lietuvą ir ateityje dar sparčiau eisime šia kryptimi", - Eltai sakė Birštono kurorto meras Antanas Serafinas Zenkevičius.

Palangos miesto meras Pranas Žeimys akcentavo pritraukiamų investicijų svarbą kurortų plėtrai.

"Šiais metais Palangos miesto savivaldybės biudžete esame numatę 1,2 mln. litų pasirengimui kreiptis Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos", - Eltai sakė Palangos meras.

Pasak jo, kurorto gatvių remontui savivaldybė žada prašyti apie 25 mln. litų Europos Sąjungos (ES) fondų paramos, Palangoje planuojamam Sporto ir pramogų kompleksui - apie 14 mln. litų.

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas teigė esąs gana patenkintas esama kurorto situacija - mažiausias viešbučių apkrovimas Druskininkuose siekia 37-39 proc., o palankesnių kainų apgyvendinimo įstaigose lankomumas gerokai aukštesnis.

"Kalbėjome apie vizas, turistų srautų padidėjimą. Buvo siūloma, kad vizos turistams būtų išduodamos ne trims dienoms ar savaitei, bet ilgesniam laikui, ypač dėl kaimyninių šalių gyventojų tai būtų naudingiau", - Eltai sakė R. Malinauskas.

Druskininkai šiuo metu įgyvendina Vandens pramogų parko projektą, kuriam skirta beveik 34 mln. litų ES parama.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją